Gå til sidens hovedinnhold

Lise Bye Jøntvedt: Terje Andersen, da!

Artikkelen er over 4 år gammel

Lise Bye Jøntvedt svarer Terje Andersen i dette leserinnlegget.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære Terje Andersen, nå gjør du det igjen. Tar mannen og ikke ballen, eller kvinnen, altså meg, i dette tilfellet. Jeg bruker dette uttrykket fra fotballen, siden du er erklært fotball…….elsker, og da forhåpentligvis forstår hva jeg mener. Og også denne gang bruker du debatteknikken å endre fokus. Og du bruker hersketeknikk ved å argumentere på en nedlatende måte. Jeg ba om en debatt der debattantene ikke bruker personkarakteristikker men diskuterer saken. Det virker å være vanskelig for deg.

Andersens metode

Siden jeg bor ved Kongens gate mer enn antyder Terje Andersen at det er derfor jeg engasjerer meg i byutviklingsdebatten. At jeg utelukkende er opptatt av at Hønefoss skal utvikle seg til en by som tiltrekker seg innbyggere fordi det er godt å bo her, går Andersen hus forbi. Flere mennesker som bor i byen, bruker byen og handler i butikkene, det er målet for en god byutvikling.

Hvordan vi skal nå de målene burde Terje Andersen være med å diskutere, i stedet for å diskutere meg. Andersens metode er åpenbart å karakterisere debattantene, og bærer preg av at han har jobbet i den kulørte presse. Det kan skremme mange fra å delta i debatten.

Lise Bye Jøntvedt

 

P-plass som nabo

Terje Andersen har engasjert seg i saken om å asfaltere parken ved Hønefoss sykehjem for å anlegge flere parkeringsplasser. Det ville da aldri falt meg inn å trekke Andersens adresse inn i debatten. At Andersen bor rett over veien for sykehjemmet og vil miste utsikten til en vakker park med mange trær, og i stedet vil få biler som kjører ut og inn det meste av døgnet, jeg ville da aldri fått meg til å tro at det er derfor han engasjerer seg.

Å debattere på det nivået (Andersens metode) ville jeg holdt meg for god til.

Ren egeninteresse?

Terje Andersens eier (ifølge Brønnøysund) 10,85% prosent av aksjene i en pub, Kooperativen AS, og stedet har hatt jevnt fallende omsetning de siste årene. Men det ville da aldri ha falt meg inn å tro at det er derfor og av ren egeninteresse at Andersen er opptatt av å opprettholde en trafikk på 20.000 biler i døgnet over bybrua og Nordre torg, i håp om at noen stanser for å drikke øl. Jeg ville holdt meg for god til å bruke Andersens metode.

Bare det han liker

Jeg synes det er ganske merkelig at Terje Andersen er opptatt av at jeg ikke burde ytre meg før jeg er korrigert av voksne mennesker over meg i systemet. Samtidig er han forbannet over at ansatte i kommunen og kommunens institusjoner ikke ytrer seg, men sender ansvaret oppover.

Forskjellen på meg og kommuneansatte er muligens at Terje Andersen ikke liker det jeg står for og ikke vil lese det i avisen, mens han tror at lærere, sykepleiere og andre i kommunen har massevis av undertrykte synspunkter som han ville like å høre mer om.

Rørende omsorg

Jeg ville trodd at Terje Andersen er godt forankret på venstresiden i norsk politikk. Hans rørende omsorg for Ringerike Høyre får meg til tro annerledes. Andersen virker å være oppriktig bekymret for partiets ve og vel, og vet åpenbart mer om partiets indre liv enn jeg vet. Har han snakket med noen? Eller er han rett og slett kommet ut av skapet som høyremann?

Jeg slutter debatten om debatteknikk med Terje Andersen med dette innlegget og håper også Andersen heretter vil holde seg til sak og ikke person.

Som avslutning vil jeg nevne Terje Andersens karakteristikk av meg som en løs kanon (Andersens metode). Jeg fylte 68 år i sommer og det er øyensynlig jeg som er rebellen i Ringerike Høyre. Det er ganske morsomt.

Debatten mellom Jøntvedt og Andersen

Debatten startet med at Lise Bye Jøntvedt skrev innlegget Debatter uten hersketeknikker , der hun ba Terje Andersen slutte med det hun mener er hersketeknikker i kommentarene til hennes utspill om å stenge bybrua for trafikk. Terje Andersen svarte Jøntvedt i dette innlegget, der han forklarte hvorfor han står for det han skrev. Deretter svarte Lise Bye Jøntvedt med dette innlegget, hvor hun skriver at Terje Andersen tar mannen og ikke ballen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.