Det er ikke som noen tror, at Ringerikes Blad ønsker å kutte papiravisen | Bjørn Harald Blaker

NY TID: – Vi jobber hver eneste dag med å følge lesernes endrede medievaner, og med å svare på forventningene i en ny tidsalder for medier, skriver redaktør Bjørn Harald Blaker.

NY TID: – Vi jobber hver eneste dag med å følge lesernes endrede medievaner, og med å svare på forventningene i en ny tidsalder for medier, skriver redaktør Bjørn Harald Blaker. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Takk til Lise Bye Jøntvedt. Oppfordringen om å levere enda mer lokalt produsert innhold jobber vi hver dag med å møte, skriver Ringerikes Blad-redaktør Bjørn Harald Blaker.

DEL

MeningerVi setter pris på tilbakemeldingen til Ringerikes Blad fra Lise Bye Jøntvedt. Hun setter fingeren på noe av utfordringen med medieutviklingen, og avslutter med viktige oppfordringer vi tar med oss.

De tradisjonsrike mediene står midt i en historisk stor utviklingsprosess, og jobber hver eneste dag med å følge lesernes endrede medievaner, og med å svare på forventningene i en ny tidsalder for medier. Dette preges både av digitalisering av et fysisk produkt, men også av utviklingen av det tradisjonelle. Det er ikke til å stikke under en stol at det å være relevant i både form og innhold i flere kanaler er en spagatøvelse.

Papiravisen er fortsatt svært viktig, og det vil den være i uoverskuelig tid. Det er ikke som noen tror, at Ringerikes Blad eller andre aviser ønsker å kutte papiravisen.

Vi er derimot opptatt av å tilby godt innhold i digitale kanaler også, rett og slett fordi nordmenns mediebruk digitaliseres, og en lokalavis må også være relevante i de nye kanalene som leserne ønsker og bruker.

BAKGRUNN:

Mens papiravisen har deadline seks ganger i uken, kan vi ikke vente til neste avisdag med å publisere innhold i digitale kanaler. Vi både kan og må gjøre det direkte. Det er det leserne forventer. Digitalt kan vi bruke både lyd, levende bilder og mange andre digitale muligheter. Og der papiravisen har fysiske begrensninger i form og omfang, finnes nesten ikke slike begrensninger digitalt.

Utfordringen er at det helt naturlig oppstår taktforskjell mellom de to kanalene. Slik vil det også være i framtiden. Derfor kan det være at de to kanalene på sikt skal utvikles i litt forskjellig retning, for å bygge på kanalenes særpreg og muligheter.

Jøntvedt har også helt rett i at vi bruker innhold fra andre kilder enn de lokale. Dette er ikke nytt, men det har en litt annen form enn tidligere.

Før hadde eksempelvis Ringerikes Blad innhold fra nasjonale og internasjonale nyhetsbyråer. I dag har vi samarbeid med andre aviser, som gjør at vi kan bringe mer innhold som er relevant også for oss her på Ringerike. Innholdet er ikke et substitutt, men et supplement, akkurat som innenriks- og utenriksstoffet i papiravisen var før. Faktisk har abonnentene til Ringerikes Blad aldri fått mer innhold enn nå, når vi ser på summen av det som er tilgjengelig i alle våre kanaler.

Bjørn Harald Blaker

Redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad.

Oppfordringen om å levere enda mer lokalt produsert innhold jobber vi hver dag med å møte. Vi skulle gjerne ha vært enda flere steder hver eneste dag, men også lokalaviser har økonomiske rammer. Det koster mye penger å holde tritt med utviklingen i mediebransjen om dagen. Ringerikes Blad er eid av Amediastiftelsen. Det positive med stiftelsesorganiseringen er at overskuddet i stiftelsens aviser går tilbake til utvikling og innholdsproduksjon med evigheten som perspektiv.

Vi er takknemlige for at lesere og abonnenter responderer positivt, og at det også i 2018 ser ut for at vi får flere abonnenter enn året før. I en region i vekst er det en utvikling vi jobber for at skal fortsette, slik at vi oppfyller vårt samfunnsoppdrag, og fortsetter å være en viktig og trygg lokal fellesarena for nyheter, debatt, kunnskap og handel.

Vi ønsker at du hver dag, hele tiden, skal oppleve å finne unikt, relevant, lokalt innhold i våre kanaler. Alltid, men særlig i et lokalvalgår er det viktig at lokalavisen forteller hva som har skjedd, hvorfor, og hva som vil skje videre, samtidig som vi er konstruktivt kritiske. Det er vårt nyttårsforsett i lokalavisen, også i år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags