Byens «hull» er byens muligheter | Lise Bye Jøntvedt

– Vi vil i stor grad slippe å rive eksisterende hus for å gi plass til den veksten vi ønsker oss, skriver Lise Bye Jøntvedt i dette leserinnlegget.

– Vi vil i stor grad slippe å rive eksisterende hus for å gi plass til den veksten vi ønsker oss, skriver Lise Bye Jøntvedt i dette leserinnlegget. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi har massevis av ledige områder for fortetting og dermed byutvikling. Vi vil i stor grad slippe å rive eksisterende hus for å gi plass til den veksten vi ønsker oss, skriver Lise Bye Jøntvedt i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerHer forleden kritiserte ordfører Kjell Hansen Ringerikes nye byplansjef Inger Kammerud for å karakterisere Hønefoss som en «høltannby». Der ordfører Hansen mente å høre en nedlatende karakteristikk av Hønefoss hørte jeg noe helt annet. Jeg hørte byplansjefen entusiastisk si noe om byens store muligheter for utvikling.

Byplansjef Kammerud kom med sin uttalelse på et av planverkstedene om ny byplan for Hønefoss. Hun fortalte om hvorfor hun flyttet hit med familien for 20 år siden. Det var Ringeriksbanen som var lovet.

Det hun spesielt merket seg var alle de åpne områdene i Hønefoss, alle hullene mellom husene.

Nettopp disse hullene er en av de store fordelene Hønefoss har. Vi har massevis av ledige områder for fortetting og dermed byutvikling.

Vi vil i stor grad slippe å rive eksisterende hus for å gi plass til den veksten vi ønsker oss. Vi kan bevare de fineste og umistelige områdene i byen og likevel få plass til en betydelig vekst.

Lise Bye Jøntvedt

Kommunestyremedlem

I Ringerike kommune er det vedtatt at 70 prosent av boligveksten skal komme i Hønefoss, mens 30 prosent skal skje i de andre prioriterte tettstedene våre. Å oppnå dette vil trolig ikke bli like vanskelig her i byen som i mange andre byer, der ledig plass er mangelvare.

Når det er snakk om fortetting og vekst, er det mange som ser for seg svære bygninger som skal komme. Jeg mener vi må tenke på menneskene som skal bo i husene. I dag bor det rett og slett for få mennesker i byen til at det blir liv og røre og den handelen alle ønsker seg.

Ringerike kommune har nå avholdt en rekke åpne planleggingsverksteder der alle kommunens innbyggere var invitert til å komme med innspill om hvordan de ønsker at byen skal utvikle seg.

Muligheten til direkte påvirkning er nå over.

Byplansjefen og hennes medarbeidere skal i ukene framover jobbe med innspillene som er kommet, og lage en plan blant annet på bakgrunn av det. Forslaget til områdeplan for sentrum skal så ut på høring. Da blir det også anledning til å gi innspill, før planen skal behandles politisk. Endelig vedtak om områdeplanen skal tas før kommunevalget neste år.

Så nå går det raskt i svingene! Endelig!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags