Verdighetskampen i Ringerike er på rett vei

Brukerundersøkelsen som nå er gjennomført tyder på at situasjonen er forbedret i eldreomsorgen i Ringerike

Brukerundersøkelsen som nå er gjennomført tyder på at situasjonen er forbedret i eldreomsorgen i Ringerike Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I en periode kom de tett, men nå er det heldigvis lenge siden vi fikk eksempler på uverdig behandling av eldre og syke i Ringerike. Noe har skjedd, og det bekreftes av en ny og uavhengig brukerundersøkelse. Veldig bra! Det er likevel mer å jobbe med.

DEL

Leder Da Ringerikes Blad rettet søkelyset mot forholdene i pleie og omsorg i Ringerike kommune, valgte vi å kalle det verdighetskampen. Ringerikingene som har bygget samfunnet vårt fortjener verdighet, og det var det mange eksempler på at ikke skjedde i praksis.

Etter hvert som sakene utviklet seg, sto viktige spørsmål igjen: Var historiene om kritikkverdige forhold enkeltavvik, eller tegn på en generell situasjon som var uholdbar?

Politikerne fikk motstridende meldinger fra administrasjon og pårørende. Situasjonen var sammensatt. Dialogen var svak.

Mest fornøyd med sykehjem, minst med hjemmehjelp tyder på at situasjonen er forbedret.

Særlig beboere på sykehjem forteller nå at de er fornøyde. I hjemmetjenestene er situasjonen mer sammensatt. Det er samtidig tydelig at pårørende er langt mer kritiske enn mottakerne av tjenester. De pårørende forventer mer og bedre.

Ringerike kommune fortjener honnør for å ha tatt grep som virker. Det er fortsatt jobb igjen, særlig når det kommer til samhandling og dialog med pårørende.

Les også:

Kommunen må nå jobbe godt på to områder: Det gode arbeidet de har gjort i ledelse og tjenesteytingen må fortsette, og dialogen mellom beboere, pårørende og kommunen må bedres. Opprettelsen av et brukerutvalg er bra, for det er pårørendedialogen som nå er avgjørende for å tette forventningsgapet.

Ringerike er på rett vei. En verdig eldreomsorg handler om å avstemme og svare på de riktige forventningene. Det er bare mulig i kontinuerlig, tett og åpen dialog med alle involverte.

En verdig eldreomsorg handler om å avstemme og svare på de riktige forventningene. Det er bare mulig i kontinuerlig, tett og åpen dialog med alle involverte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.