Nå er det din stemme som avgjør

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Du har kanskje hørt det før, men i år kan det være mer sant enn noen gang. Nå er det nemlig noen håndfull stemmer som kan vippe valgresultatet den ene eller andre veien.

DEL

LederNå er det ekstra viktig at alle som er opptatt av hvordan vi har det i samfunnet tar veien til valglokalet i helgen.

Denne uken er det gjennomført to meningsmålinger i Buskerud. I det store viser de to samme retning. De største partiene mister terreng, mens Senterpartiet fosser fram.

Det mest interessante er det meningsmålingene kan være minst treffsikre på, nemlig hvem som får utjevningsmandat. I Sentio sin undersøkelse for NRK er utjevningsmandatet plassert hos Miljøpartiet De Grønne (MDG), men det understrekes at det er stor usikkerhet her. MDG får 2,1 prosent oppslutning i Sentios måling, mens i målingen fra InFact for Amedia-avisene i Buskerud får de hele 4,9 prosent.

Utjevningsmandatet avhenger av valgresultatet på landsbasis. Sperregrensen på fire prosent er også nasjonal. Dersom MDG kommer over sperregrensen på nasjonalt nivå, kan de likevel få utjevningsmandatet i Buskerud med 2,1 prosent.

Meningsmålingene, både i Buskerud og landet for øvrig, viser at det blir et thrillervalg. Ingenting er avgjort i styrkeforholdet mellom blåblå og rødgrønn side. Bare noen hundre stemmer ser ut for å kunne bli avgjørende. Vippepartiene kan også i år bli jokeren i regjeringsdannelse. Støtter du et av de mindre partiene, kan din stemme bli avgjørende.

Et utjevningsmandat kan selvfølgelig også gå til et av de større partiene. Dermed kan også et fåtall stemmer i den ene eller andre retningen få blokkene til å endre tyngdepunkt. Mobilisering av velgere i innspurten vil avgjøre. Derfor er oppfordringen: Bidra til at demokratiet gir et så riktig utfall som mulig.

Ikke vær en hjemmesitter. Nå betyr det noe. Ta turen til stemmelokalet, og gi ditt parti din støtte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags