Suksessglans? Tomme ord?

Artikkelen er over 5 år gammel

I valgkampinnspurten mobiliserer politiske organisasjoner, men de må ikke få slippe unna med ulne svar og fårete smil, skriver redaktør Bjørn Harald Blaker i denne lederen.

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ap-leder Jonas Gahr-Støre, med eskorte av Ap-ordfører Kjell B. Hansen fikk sole seg i glansen av suksesshistorien ved Hvelven. Frp eldregeneral Bård Hoksrud fikk derimot avslag på sitt ønske om å besøke kommunen. I stedet for å sole seg i glansen, ønsket han å forstå problemene. Hoksrud reagerer på at Aps folk fikk komme på besøk, men ikke Frp.

Administrasjonens besøksavslag til Frp har en plausibel forklaring, men hvorfor sentrale politikere behandles ulikt, bør nok administrasjonen ta en grundigere gjennomgang av. Det er jo neppe siste henvendelse de får før valget om enn måned.

Det er mange som nå mobiliserer det som måtte være av krefter i egne politiske organisasjoner. Det er lokalvalg, men de sentrale og nasjonale politiske lederne og profilene i landets partier virker å ha det minst like travelt som de lokale kandidatene.

Det er prisverdig at sentrale politikere vil besøke lokale virksomheter, både offentlige og private, for å se hvordan sentrale beslutninger har fungert. Så blir det likevel litt pussig at alle skal gjøre det akkurat i de siste ukene før lokalvalget. Selvsagt skal vi være kritiske til dette, selv når gode nyheter blir brukt som lokal valgkampvaluta. Med det sagt: Vi ønsker alle som vil, og alle som har gode nyheter, hjertelig velkommen. Også nå i valgkampen.

Problemet er jo ikke at de kommer, at de lover, og at de soler seg i glansen. Problemene oppstår ikke før det viser seg at det ikke er hold i det de lover, at det er tomme ord. Det har skjedd.

Med det bakteppet vil vi si til alle som ønsker, og oppfordre alle til å gjøre det samme:

«Hjertelig velkommen til vår region. Vi har våre suksesser, men også våre utfordringer. I din posisjon kan du hjelpe. Hvordan vil og kan du gjøre det?».

Ikke la dem slippe unna med ulne svar og fårete smil. Vi forventer like mye seriøsitet av dem som de forventer av vårt valg av stemmeseddel.

Bjørn Harald Blaker

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad

Vi forventer like mye seriøsitet av dem som de forventer av vårt valg av stemmeseddel.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken