Magi, med en dose lidenskap

Artikkelen er over 3 år gammel

Hvis du ikke liker det du jobber med, kan du aldri bli skikkelig god. Mikal Bratt Ekrem (14) kan derimot bli en ekstremt dyktig mekaniker.

DEL

LederFjortenåringen Ekrem har på mange måter vært heldig. Han har funnet sin lidenskap tidlig i livet, og han har fått mulighet for å leve den ut. Det har, som vi kunne lese om på onsdag, resultert i noen imponerende prosjekter.

Les også: Nå har Mikal (14) fått skilter på restaureringsbilen

Nå er han akkurat ferdig med restaureringen av en 41 år gammel Land Rover terrengbil. Neste prosjekt er en enda eldre Land Rover, eller snarere to: Én 56- og én 64-modell.

Det er inspirerende å se hvordan mennesker som Mikal våger å gå sine egne veier.

Pengene til deler og nye prosjekter jobber tenåringen målbevisst med å skaffe. Han bruker kunnskapen sin om engelske biler. Nylig endte han opp med å kjøpe 40 forgassere for oppussing. Disse skal selges videre til en høyere pris.

Det kan vanskelig kalles noe annet enn lidenskap, det som driver Ekrem. Det er en kraftfull energi, som gjør alt litt mer lystbetont, som gjør at du strekker deg litt lenger, og jobber litt hardere for å realisere det du har satt deg fore. Et slik dedikert fokus gjør at du blir god.

Når det gjelder valg av både utdanning, jobb og fritidsinteresser er det lett å bli påvirket av ytre forhold, av venner, familie, forventninger og samfunnets normer. Det kan skygge for egen lidenskap.

Det er inspirerende å se hvordan mennesker som Mikal våger å gå sine egne veier, og det er motiverende å se hvor god du kan bli, og hvilke eksepsjonelle resultater som kan skapes, når drivkraften kommer innenifra.

Å få gjøre det du elsker er et privilegium, men det kan være at vi også må lære å elske det vi gjør.

Kanskje må lidenskapen gjenoppdages, og det kan være krevende, men gevinsten er garantert verdt innsatsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags