Suksess er noe som kommer etter at andre har gitt opp

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter en tid med mange positive nyheter for utvikling av Follum, fikk vi i helgen et tilbakeslag. Avinor ser ikke at de kan forsvare videre arbeid med produksjon av trebasert flydrivstoff der.

DEL

LederMed dagens teknologi blir volumene for små for Avinor til at videre arbeid med trebasert pyrolyseolje kan forsvares.

Mye har blåst Treklyngens vei på Follum den siste tiden, selv om flere mener det fortsatt går for sakte. At nå Avinor trekker seg er et tilbakeslag. Det kan til og med overskygge de positive nyhetene som St1 presenterte før helgen, i alle fall for kritikerne.

Suksess kommer ikke av seg selv. Det er noe som kommer etter at alle andre har gitt opp.

Vi må huske hva dette handler om. Det er ikke en moden industri som bare skal bygge et produksjonsanlegg og begynne produksjon. Det som foregår i Treklyngen er nybrottsarbeid.

Det er en type arbeid der utvikling ikke skjer langs en rett linje. Gjennombrudd etterfølges av tilbakeslag, som igjen avleder nye veivalg. Det er en arbeidsform der to skritt fram ofte etterfølges av ett tilbake. Det kan være frustrerende, men det er mer regelen enn unntaket i innovasjonsarbeid. Det er aktørene med utholdenhet som til slutt lykkes.

Vi har en enorm ressurs i vår region, i form av tilgang til store mengder trevirke. Det er forvaltingen av dette som er utfordringen. Historisk er det papp og papir som har vært sluttproduktene. I framtiden kan det være varme og biodrivstoff.

At Avinor trekker seg er et tilbakeslag, men både planene for biokull og biodrivstoff består. Det er fortsatt full fart i utviklingen på Follum.

Utålmodighet er bra, men skal vi lykkes med revitalisering av treindustrien i regionen, må vi tåle tilbakeslag. Vi må lære av det, ta nye veivalg, krumme nakken, og jobbe hardt videre. Suksess kommer ikke av seg selv. Det er noe som kommer etter at alle andre har gitt opp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags