Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor gratulere hverandre med dagen?

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er både riktig og høflig å gratulere TBA-eierne med Gledeshuset, men hvorfor gikk gjestene rundt og gratulerte hverandre?

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Torsdag kveld ble Hønefoss' nye showscene og restauranthus åpnet med brask og bram. Det er et imponerende bygg, hvor det oser av kvalitet i alt fra arkitektur, via kunst, til mat og tekniske fasiliteter.

Fra scenen fortalte Bror Andersen om at det hele startet med en oppfordring fra Ringerikes Blad for 18 år siden. Gjennom påfølgende år er det bygget stein på stein, og nå kulminerer det i et kulturnæringssenter i absolutt toppklasse nasjonalt.

Erik Stokke, Trond Løland, Hege Kjørstad, Jonas Rønning, Jørn Dahl, Bror Andersen og flere andre i og rundt den voksende TBA-gjengen fortjener all heder og alle gratulasjoner. Dette er en næringsutviklingsmessig suksesshistorie. Ja, dette er en av de store hendelsene i dette tiåret, enten vi snakker lokal næringsutvikling, kulturutvikling eller byutvikling.

Dimensjonene i hva dette betyr lokalt, tydeliggjøres når vi reflekterer over hvorfor ringerikingene som er Gledeshusets gjester gratulerte hverandre under åpningen. Her har TBA-gjengen gjennom klokskap og inkludering klart det kunststykket å skape et bredt mentalt eierskap. Ringerikingene opplever seg inkludert i suksessen.

Bjørn Harald Blaker

Redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad.

Regionen har hele veien støttet opp under gladskapen, og når det nye Gledeshuset åpner dørene, er det et resultat som kommer alle som bor her til gode. Byen, kulturen, næringslivet og kunsten har fått en gave, noe å være stolt av og glede seg over.

Regionen vår ble akkurat nå enda litt bedre.

LES OGSÅ:

Det imponerende er at denne etableringen ser ut for å bli tatt imot som et supplement, ikke som en konkurrent i byen. Kaka ble derfor akkurat litt større, som det heter i næringslivet. Og et supplement blir det, hvis alle også behandler det som det. Vi har fått enda en grunn for å bruke byens fasiliteter – litt oftere. Og gjennom at vi går på litt flere konserter, litt flere forestillinger, og spiser ute litt oftere sammen med venner, bidrar vi til å skape det livet i byen alle ønsker seg.

Vi er i nesegrus beundring over hva entreprenørene bak Gledeshuset har fått til. Det handler om mer enn høykvalitetsbygget ved elva. Det handler vel så mye om måten de bygger lag, med både publikum, samarbeidspartnere og kolleger. Det er borger for langsiktig suksess.

Gratulerer med dagen!

Kommentarer til denne saken