Minnestedet må på plass

Artikkelen er over 4 år gammel

Striden om minnestedet etter Utøya-tragedien er like fastlåst som tidligere. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner er klar i sin tale: Minnestedet på Sørbråten i Hole skal bygges.

DEL

Leder 

Og det er tenkt at det skal stå ferdig til markeringen 22. juli neste år. Til naboenes sterke protester og fortvilelse.

Det mange i det lengste hadde håpet på, må vi se langt etter; at departementet og naboene var kommet fram til en løsning alle kunne leve med.

LES SAKEN (PLUSS):  Kraftige reaksjoner på Sørbråten-minnesmerke: Naboer sier de vil flytte

Naboene er på ingen måte fornøyde med det de omtaler som «mindre endringer» i forhold til det opprinnelige. Den tidligere varslede rettssaken mot staten ser dermed ut til å bli realisert.

For de etterlatte etter terrorhandlingene er det viktig å få på plass et minnested, og det kan ikke ligge for langt fra Utøya. Et minnested på selve øya er ikke nok, rett og slett fordi det ikke er lett nok tilgjengelig. Altså må det ligge på landsiden.

Tiden er overmoden for å lande denne saken. En avgjørelse kommer på overtid, om enn med en merkelig timing. Samtidig som terroristen sitter i en rettssal og argumenter for de underligste problemer knyttet til sitt fengselsopphold, serveres en avgjørelse som ministeren åpenbart visste ville få stor oppmerksomhet.

Vi forutsetter at departementet har vurdert nøye alternativer for å komme naboene i møte, på samme måte som vi forutsetter at naboene har gått konstruktivt inn i det som har ligget av endringsforslag til den valgte løsningen.

En tidkrevende og utmattende rettssak er det denne saken aller minst trenger nå. Oppfordringen til partene må være å gå en aller siste runde, for å finne en løsning utenfor rettsapparatet. Legg all prestisje til side. Vanskeligere kan det ikke være.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken