Gratulerer, Ringerike!

Sommertoget ga god Hønefoss-reklame. Men vi har vært stolte av byen lenge, sier en leser på Direkte linje.

Sommertoget ga god Hønefoss-reklame. Men vi har vært stolte av byen lenge, sier en leser på Direkte linje. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var en gang da hønefossinger var flaue over å si hvor de kom fra. Slik er det ikke lengre. Heldigvis! I dag er det mange som skal takkes, for ringerikinger i alle aldre så muligheten, grep den, og skapte en folkefest uten like, da Sommertoget til NRK gjestet Hønefoss onsdag.

DEL

LederNRKs rullende talkshow har blitt en gedigen suksess. Ikke bare er det god sommerunderholdning for TV-seerne. Det mobiliserer også lokal stolthet og identitet. TV-bildene av folk, natur og aktiviteter i vår region gjør at lokalpatriotismen varmer i brystet. Du verden for et fantastisk sted vi får bo og leve på!

Reiselivsorganisasjonen med Mette Stenersen i spissen fortjener ros for måten gode lokale krefter er engasjert. Alle som møtte opp med veterankjøretøy, til og med med bærtekorps, alle med smil og norske flagg, dansere, musikere, dyktige Marte Lerberg Kopstad og Anders Jacobsen, kloke mennesker som Lindis Hurum og Nancy Amundsen, og gode og morsomme Jonas Rønning og Nils & Ronny, gjorde at TV-sendingen ble en nytelse.

Bjørn Harald Blaker

Redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad.

I kulissene har det jobbet et kobbel av mennesker for å gjøre dette til den folkefesten det så til de grader ble. 15.000 mennesker skal ha vært innom stasjonen, og fylte også resten av byen med yrende liv.

Sjelden har vi sett en tilsvarende mobilisering. Det viser hva som er mulig når en hel region jobber sammen for et felles mål. Denne entusiasmen må vi ta med oss videre, og overføre til videre utvikling av regionen vår.

LES OGSÅ:

For å få til et så godt og bredt løft som vi fikk nå, må vi ha en like tydelig retning som ble staket ut fra koordinatorene for Sommertoget. Den utfordringen går til politikerne våre. Gjør målet tydelig, og gjør det enkelt forståelig hvordan hver enkelt av oss kan bidra til å løfte. Det vil være mobiliserende.

Tusen takk til alle som gjorde dette til en folkefest og bevisstgjørende identitetsbygger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags