Å lande i sommerferien som utslitte slips er ingen god løsning

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tidsklemma får en helt ny betydning, nå som vi skal avslutte alt mulig før ferien. Er det slik vi vil ha det?

DEL

LederDet kan gå i ball for de fleste av oss om dagen. Det gjelder kanskje spesielt småbarnsforeldre.

Hver enkelt av fritidsaktivitetene, til hvert enkelt av barna, skal avsluttes på en grundig og fin måte før skoleferien. Det samme gjelder skole og barnehageåret. Det skal grilles, spises is og kanskje overnattes. Tiltakene er både gode og hyggelige.

Foreldrene møter nokså villig opp, bygger nettverk og drikker kaffe. Det er jo hyggelig, men også viktig for relasjoner og nettverk – hver kveld.

På jobben er det også ferieinnspurt. Prosjekter skal avsluttes i hopetall. Lange dager, og kanskje også sene kvelder og helger må til før den store deadline: «Før sommeren».

Ute skinner endelig solen, sommervarmen kommer sigende, og hagen blir til så raskt at du formelig kan høre hekker, gress og ugress gro. Vinduene skriker etter en puss, og husveggen etter maling.

Snart er det ferietid. Bråstopp. Store deler av samfunnet vil gå i halv fart i en drøy måned. Da skal vi ha ferie. Da skal vi hente oss inn igjen.

Mon tro om vi løser dette riktig. Mange jobber best under press. Frister er viktig, men hvorfor skal alle ting, på alle områder av et aktivt familieliv, ha målgang samtidig?

Sommerinnspurten er en tid der de gode intensjonene kjedekolliderer. Vi tar ikke til orde for å gjøre færre viktige og hyggelige ting, men å spre det. Alt må ikke skje samtidig. Å lande i sommerferien som utslitte slips er ingen god løsning. Det kan gå an å bygge terminlista annerledes, både på hjemmebane og for fritidsaktiviteter og sosiale samlinger. Skap mulighet for å puste og være skikkelig til stede.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags