Unaturlig, men lurt å kjøre rundt

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Trafikken i Hønefoss har vært en stående spøk i «alle» år, og nærmest til det kjedsommelige er trafikken et tilbakevendende tema. Hva skal til for å løse dette én gang for alle, slik at vi kan komme oss videre?

DEL

LederI et leserinnlegg kommer Jim Gallagher med en løsning som er vesentlig enklere enn alternativene som har vært diskutert opp og ned i mente: Kjør rundt, hvis du kan.

I forbindelse med byggearbeider i sentrum, med tilhørende stengte veier, har det vært varslet trafikkork, men hver gang har problemene uteblitt. Ja, enkelte ganger har trafikken glidd vesentlig bedre enn normalt. Hvorfor? Jo, mange bilister velger alternative ruter. Hvorfor fortsetter vi ikke med det når veiene åpnes igjen?

Kan biltrafikken i sentrum reduseres til den nødvendige, vil Hønefoss bli en bedre by for alle.

Den korteste veien mellom to steder går i rett linje, vet vi. Da føles det unaturlig å legge ut på de store omkjøringsveiene rundt byen, men hva er raskest, og ikke minst: Hva er best for byen og trafikksikkerheten?

Årsaken til de omdiskuterte trafikkproblemene i sentrum er altfor mange biler. Flerfelts veier, nye rundkjøringer og smartere trafikklys kan kanskje gi rom til flere biler, men det vil være langt bedre for byen, trafikksikkerheten, og alle som bor i, og bruker byen, at unødvendig gjennomgangstrafikk fjernes.

Gallagher har helt rett i at bevisstheten rundt mulighetene omkjøringsveiene gir er for dårlig, selv for oss som bor og lever her. Skilting er et enkelt og billig tiltak. Dette gjør Statens vegvesen klokt i å teste. Varselskiltene om kø kan helt enkelt vise forventet kjøretid gjennom, og rundt, sentrum. Informasjonen vil overraske selv innfødte.

Kan biltrafikken i sentrum reduseres til den nødvendige, vil Hønefoss bli en bedre by for alle.

Bjørn Harald Blaker

Redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags