Det er ikke anledning til å stanse opp lenge av gangen i dagens medieverden. Utviklingen går raskere og raskere. Heldigvis har Ringerikes Blad ansatte med ekstrem vilje og evne til å endre seg med kunder, lesere og verden rundt oss.

De siste to årene har vi snudd abonnementsnedgang til økning. Vi har jobbet spesielt med å tilby gode produkter og viktig innhold gjennom digitale kanaler, innhold som er så relevant at stadig flere tegner et abonnement.

Summen av bredde og dybde i hva du som abonnent har tilgang til har aldri vært større. Det forutsetter riktig nok at du også bruker innholdet du har inkludert tilgang til i digitale kanaler, det løpende oppdaterte innholdet som alltid er tilgjengelig på en skjerm nær deg.

Bjørn Harald Blaker

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad

 

I det siste har det altså skjedd mye digitalt, men i dag har turen kommet til papir.

På utsiden er ikke endringene større enn at du vil kjenne deg igjen og finne de faste elementene. Det eneste lille flyttegrepet vi har gjort på papir er knyttet til hendelseskalenderen «Det skjer». Den er flyttet til Folk-sidene. Der har den nå fast, og litt bedre plass enn på sistesiden. For nettbrukere er hele kalenderen alltid tilgjengelig på ringblad.no/kalender.

Vi tar i dag i bruk en ny fargepalett. Noen stusser kanskje over bruken av rødt i papiravisen. Det et valg som handler om kommunikasjon, ikke partifarge, slik det var i tidligere tider. For ordens skyld: Ringerikes Blad er eid av Amedia. Mediekonsernet, som tidligere ble eid av blant andre Fritt Ord, Telenor og LO, ble i 2016 kjøpt av Sparebankstiftelsen DnB, og siden omgjort til en stiftelse. Ringerikes Blad er en liberal-konservativ avis, men er partipolitisk uavhengig.

Det viktigste som har skjedd i dagens papiravis, har skjedd «under panseret», som det heter. For å forenkle: Vi har nå fått tilgang til nye og moderne byggeklosser, rent grafisk og designmessig. Dette er viktig av flere årsaker.

I det daglige betyr det at vi blir enda mer effektive i produksjon av avis, og kan bruke mer ressurser på innhold. Det er jo det viktigste. Faktisk har vi frigjort nesten et helt ekstra årsverk til journalistikk gjennom en omfattende prosess de siste månedene. Det andre viktige er at vi får tilgang til en mye større verktøykasse, flere og bedre designelementer. Det betyr at vi lettere kan skape noe ekstra, når innholdet fortjener det.

Fordelen med det nye typografiske malverket vi nå har tilgang til, er at det utvikles løpende av en spesialisert gruppe avisdesignere, slik at hvert element, hver farge, og hver effekt blir mest mulig effektiv for å gi gode leseropplevelser.

 

I denne omgangen er endringene i grafisk framstilling forsiktige. Det er et bevisst valg vi har gjort, slik at produktet er gjenkjennelig. Det viktigste er at det nye rammeverket gjør oss i stand til å gjøre endringer oftere og raskere, i takt med endringer i samfunn og medievaner.

Vi vil gjerne høre både hva du synes om endringene så langt, og også hva du både ønsker og forventer fra Ringerikes Blad framover. Vi kan nok aldri gjøre alle til lags, men vi lover å bruke tilbakemeldingene som grunnlag i det vi skal gjør framover.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er!

Last ned appen ringblad.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For Iphone

For Android