Knuser egg for eggerøre

Artikkelen er over 3 år gammel

Å sette seg inn i situasjonen om at hjemmet ditt må rives for å gi plass til annen virksomhet, kan bare de som har vært utsatt for det. Vi har dyp respekt for følelsene og reaksjonene som kommer.

DEL

LederTre bolighus og ti personer kan bli berørt på denne måten når Ringerike kommune nå jobber med å omregulere et stort område til industri på Nedre Kilemoen. Arealet kan bli brukt til et enormt datasenter. Den nye virksomheten vil kunne gi regionen et betydelig antall nye arbeidsplasser.

Les også:  – Vi må nok flytte

Forventningene til regionens kommuner er høye når det gjelder å være offensive, planmessige og konstruktive når det kommer til å legge til rette for næringsutvikling. Ringerike kommune svarer meget godt på dette i saken om å få en etablering av datasenter her. Det fortjener de ros for.

Den planlagte utviklingen i regionen vil føre til mange flere slike saker, fordi det er nødvendig. Ja, vi må knuse egg, men det skal gjøres på en ryddig og rettferdig måte.

Skal man få internasjonale størrelser til forhandlingsbordet om etablering i regionen må man møte særdeles godt forberedt.

Risikoelementer knyttet til både faktiske muligheter og tid må ryddes av veien. Tempoet i beslutninger må tilpasses hastigheten i forretningene de potensielle etablererne praktiserer. Derfor må kommunen være i forkant og gjøre grunnarbeidet effektivt og godt.

Les også:

Uttrykket om at det må knuses egg for å lage omelett er presist, men brutalt for dem som rammes. Selv om beboerne i denne saken har forståelse for behovet, er det en vanskelig sak å stå i fare for å miste hjemmet.

Kommunen må ta sin del av ansvaret alvorlig. Det krever ryddighet, god informasjon, medmenneskelighet, og et tilbud om riktig kompensasjon dersom planene realiseres.

Den planlagte utviklingen i regionen vil føre til mange flere slike saker, fordi det er nødvendig. Ja, vi må knuse egg, men det skal gjøres på en ryddig og rettferdig måte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags