Det er gull i samarbeid

Artikkelen er over 3 år gammel

I Haugsbygd drømmer de om egen flerbrukshall.

DEL

LederHaugsbygd IL har gjort en del med planlegging allerede, og nå strekker de ut hånda til kommunen. Den hånda bør kommunen ta fatt i, for hvis løsningen blir riktig, er det ingenting som gir så mye idrettshall for pengene som offentlig-privat samarbeid.

Les også: Haugsbygd kan få sin «Arena»

Hønefoss Arena er et prakteksempel på hva som er mulig når det offentlige samarbeider med private aktører.

Les også:

Riktig så høyt sikter ikke Haugsbygd IL, men konseptene deres har mye til felles.

Et samarbeid med kommunen kan bety høy utnyttelsesgrad på dagtid, som gymsal. Lokale aktører og idrettslag kan sørge for høy utnyttelsesgrad på kvelder og i helger. I sum gir det effektiv drift.

Vi må unngå at vi blir sittende med dyre anlegg vi ikke har råd til å drifte.

Spillemidler og andre støtteordninger kan i tillegg bidra til å subsidiere etableringskostnadene. Slikt blir det gode kinderegg av, til beste for oppvekstmiljøer og folkehelse.

Det viktige nå er å fundere investeringene godt. Det er usedvanlig viktig å gå inn i slike lokalmiljøanlegg med vidåpne øyne og full edruelighet knyttet til løpende driftskostnader og bemanningsbehov. Det gjelder like mye for kunstgressbaner som for haller.

I sin informasjonsbok om etablering og drift av flerbrukshaller, opererer Regjeringen med regneeksempler på driftskostnader i området 1,4 millioner kroner i året. Hallens omfang, åpningstid, og mye annet påvirker kostnadene, og driften kan baseres delvis på dugnad, men dette er uansett betydelige forpliktelser man påtar seg for mange år framover.

Vi må unngå at vi blir sittende med dyre anlegg vi ikke har råd til å drifte. Vi må unngå at baneleie blir så høy at økonomi blir et hinder for barn, unge og voksne i å drive organisert idrett. Dugnadspresset må ikke bli så stort at det gjør at foresatte setter på bremsen.

Den beste måten å unngå alt dette, er å planlegge godt, og samarbeide bredt. Det gjør de i Haugsbygd. Derfor er dette et så spennende prosjekt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags