Får god hjelp til en ny start

Ringerike karrieresenter fyller ett år og kan vise til gode resultater.

Ringerike karrieresenter fyller ett år og kan vise til gode resultater. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det hender at det butter, og verden stopper opp. Nettopp da er det så viktig at noen står klar til å hjelpe. Og kanskje skal det ikke så mye til.

DEL

MeningerIkke alle har anledning til å jobbe med det samme gjennom et helt yrkesliv. Det kan være endringer i arbeidsmarkedet som gjør det helt nødvendig å tenke annerledes, eller det kan være helsemessige grunner til å endre på arbeidshverdagen. Uansett kan det være nødvendig med både faglig påfyll og råd for å holde motivasjonen oppe.

I disse dager kan Karrieresenteret i Hønefoss feire ett år, og siden starten er det blitt flere suksesshistorier.

Et eksempel: Anne Thomte mistet motivasjonen i lærerjobben ved en Oslo-skole. Hun opplevde at ledelsen ikke tok tak i problemet. På Karrieresenteret fikk hun inspirasjon til å komme videre, og nå elsker hun jobben sin.

Et annet eksempel er eritreeren som har vært nærmere to år i Norge, men mangler meningsfylt arbeid. Til avisen forteller han at enkelte tar livet av seg fordi de føler seg unyttige; at de ikke bidrar til samfunnet.

LES OGSÅ:

Hver og en av oss har et selvstendig ansvar for å innrette oss på en måte som fungerer, både i privatlivet og yrkeslivet. Det er den enkelte selv som oftest vet hva som skal til, og har best forutsetninger for å finne løsninger. Men så hender det at det butter, og verden stopper opp. Nettopp da er det så viktig at noen står klar til å hjelpe. Og kanskje skal det ikke så mye til.

Karrieresenteret i Hønefoss er et tverrfaglig og interkommunalt samarbeid mellom Ringerike og Hole kommuner, fylkeskommunen og NAV. Dette er et lavterskeltilbud for alle – i og uten jobb, i studier eller på skole.

Hver eneste suksesshistorie som er skapt gjennom dette første året er av stor betydning – først og fremst for den enkelte, men også for samfunnet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags