Mangler bare småpenger

Ringerike Etablerersenter blir nødt til å kutte i tilbudet når Buskerud fylkeskommune reduserer støtten med 300.000 kroner. Svein Eystein Lindberg (fremst) omgitt av gründere som har fått hjelp og reagerer på kuttene.

Ringerike Etablerersenter blir nødt til å kutte i tilbudet når Buskerud fylkeskommune reduserer støtten med 300.000 kroner. Svein Eystein Lindberg (fremst) omgitt av gründere som har fått hjelp og reagerer på kuttene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– I den store sammenhengen er 300.000 kroner småpenger. Disse pengene gjør kommunene klokt i å finne, slik at RES kan videreføre sin virksomhet i 2017, skriver redaktør Bjørn Harald Blaker.

DEL

LederMorgendagens vekst i lokale arbeidsplasser og lokal verdiskapning må skje både i det etablerte og det nye. På kort sikt må derfor kommunene redde videre drift av etablerersenteret.

BAKGRUNN: Etablerersenteret mister støtte – håper på redning fra kommunene

Buskerud fylkeskommune har gjort alvor av kuttet i tilskudd til blant andre Ringerike Etablerersenter (RES). Det går det an å ha meninger om disse 300.000 kronene lokalt, men vi lar både EU-regler og fylkeskommunalt sparebehov ligge. Vi må forholde oss til at det blir slik.

RES hjelper imponerende mange lokale gründerspirer til både riktigere beslutninger og raskere avklaringer.

Denne starthjelpen er usedvanlig viktig for nye forretningsideer i en tidlig fase. Derfor er det bred enighet om at regionen har behov for et slik hjelpe- og kompetansesenter.

I den store sammenhengen er 300.000 kroner småpenger. Disse pengene gjør kommunene klokt i å finne, slik at RES kan videreføre sin virksomhet i 2017.

Det foregår mye positivt innenfor næringsutvikling i regionen. Selv om det er gjort et godt arbeid med å strukturere og samordne aktiviteten, er prosessen ikke i mål. Det er fortsatt for mange tangeringspunkter mellom aktørene, og potensialet i å bygge en sterkere felles enhet er ikke tatt ut.

LES OGSÅ: Vil finne en løsning for Etablerersenteret

Aktørene innenfor gründerhjelp, næringsutvikling og innovasjon ville bli sterkere og mer effektive om de ble samlet både fysisk og organisasjonsmessig.

Aktørene innenfor gründerhjelp, næringsutvikling og innovasjon ville bli sterkere og mer effektive om de ble samlet både fysisk og organisasjonsmessig.

Det ville bygge langt sterkere fagmiljøer, og det blir et helhetlig utviklingsmiljø. De vil bli sterkere sammen, og de vil kunne gjøre det enklere for både næringsaktører og gründere å forholde seg til.

Kommunene har en finger med i det meste her, og gjennom å ta initiativ til en samling i 2017, vil de på sikt få mer utviklingskraft i regionen for pengene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags