Disse tør ta sine egne valg

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Altfor mange gjør som de andre. Det blir litt som å ta valg på autopilot. Erik von Hafenbradl (19), Rebekka Naomi Andersen (17) og Simen Løken (18) er ikke blant disse.

DEL

LederVi er der mange av oss, voksne i alle aldre: Vi gjør ting fordi det er en vane, eller fordi det er enkelt å følge i andres fotspor. Det forenkler hverdagen der og da. Slik velger vi yrke, klær, bil, mat og fritidsaktiviteter.

I seg selv er det ikke noe stort problem, men det tar oss ikke nødvendigvis i den retningen vi hadde valgt om vi tok et bevisst valg.

Innsatsen det krever å stoppe opp og ta et bevisst valg, får vi rikelig igjen for når valget tar oss i den retningen vi faktisk ønsker oss.

Nå brygger det opp til en ny russetid. De tre nevnte har tatt et bevisst valg om ikke å bruke så mye tid og penger på denne feiringen som mange andre. Det er et tøft valg å gå ut av stimen. Heldigvis opplevelser de at det er akseptert å velge annerledes enn normalrussen. Det er bra.

Det er ikke feil å velge og gjøre mye ut av russefeiringen.

Det ligger viktig erfaring i å planlegge, arrangere, administrere, styre økonomi, og jobbe mot et konkret mål. Det ligger mye viktig og god erfaring i dette, så for all del: Vær ambisiøse og skap gode opplevelser og resultater. Poenget er at når det er et bevisst valg, er det et godt valg.

Hvis det ikke er et bevisst valg, kan det bli feil å investere store summer og mye tid på en feiring som er over på en måned.

I dag velger vi å løfte fram og skryte av dem tar bevisste og gode valg, valg som er gode for framtiden. Erik, Rebekka og Simen har tatt et valg det står respekt av, og som er inspirerende.

Som sagt er vi der alle, at valg kan bli tatt på autopilot. Innsatsen det krever å stoppe opp og ta et bevisst valg, får vi rikelig igjen for når valget tar oss i den retningen vi faktisk ønsker oss.

Bjørn Harald Blaker

Redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags