Bjørn Harald Blaker: Jakten på det vi kan stole på

Antallet digitale abonnenter øker i Ringerikes Blad.

Antallet digitale abonnenter øker i Ringerikes Blad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Akkurat nå er vanlige folk i hele verden på en offensiv jakt etter kilder til objektive nyheter de kan stole på. Bildet er ikke svart/hvitt, men i det store ser vi at folk trekkes sterkere mot de tradisjonelle mediene enn for bare noen år siden.

DEL

LederDenne uken passerte mediekonsernet Amedia 500.000 betalende abonnenter. Det er verdt å merke seg veksten i yngre abonnenter spesielt. Ifølge Amedia er nær halvparten av de nye abonnentene under 40 år. Vi skal ikke mer enn fem år tilbake i tid før gjennomsnittsalderen var over 60 år.

Omkring 11.300 av abonnentene kommer fra Ringerikes Blad. Lokalt er veksten på omkring 200 fra samme uke i fjor. Antall registrerte digitalbrukere har passert 11.200, inkludert familiebrukere.

Milepælen til Amedia passeres samtidig med at Facebook forener krefter med norske medieorganisasjoner i kampen mot falske nyheter. Det skjer samtidig med at USAs president tilsynelatende benytter enhver mulighet til å beskylde de tradisjonelle mediene for løgn og falske nyheter. Med sitt korstog bidrar han til en usikkerhet som får folk til å stille seg spørsmålet om hvem man kan stole på.

Bjørn Harald Blaker

Redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad.

Denne globale oppmerksomheten på hva som er troverdig og objektivt, gjør at kravet til kvalitetssikring og objektivitet i mediene øker. Alle medier har gjort feil, men med det fokuset som nå er på sannferdighet, vil presisjonen bli enda bedre i årene som kommer. I Norge vil både interne systemer, og eksterne kvalitetssikrere som Faktisk.no, bidra til høyere troverdighet. Det er mediene avhengig av.

De objektive og fri mediene er avhengig av tillit, og samfunnet trenger kilder til nyheter de kan stole på. Vi er vitne til en renessanse for tradisjonelle medier, basert på samfunnets behov for tillit og noe vi kan stole på. Det forplikter. Mediene vil ta det ansvaret.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags