Gå til sidens hovedinnhold

Ny gangvei er et godt første steg

Artikkelen er over 4 år gammel

Det går ikke an å vedta at folk skal ta beina fatt, i stedet for bilen, i hverdagen. Det er likevel flere ting som kan gjøres. Å binde Hønefoss sammen med Haugsbygd med gang- og sykkelvei vil være et godt første skritt.

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er Buskerud fylkeskommune som nå foreslår å legge 54 millioner kroner på bordet for å få bygget gangveien. Den vil i tilfelle gå fra toppen av Vesternbakken og opp til Klekken. Med det blir veien vesentlig tryggere for myke trafikanter.

Forslaget til Handlingsprogram for samferdsel for årene 2018–2021 skal nå ut på høring, før politikerne i fylket skal ta endelig stilling til den før årsskiftet. Om pengene kommer, og eventuelt når, er dermed fortsatt uklart.

Gitt den utviklingen som er både villet og som det planlegges for i Hønefoss, bør dette tiltaket gi mye god mening.

Skal visjonen om Hønefoss som sykkelby realiseres, må infrastrukturen forbedres. Denne gang- og sykkelveien er et godt første steg, men her må det kraftigere lut til.

Hvis det skal bli plass til dobbelt så mange i byen, kan ikke alle kjøre bil.

Skal visjonen om Hønefoss som sykkelby realiseres, må infrastrukturen forbedres. Denne gang- og sykkelveien er et godt første steg, men her må det kraftigere lut til.

Dagens smale og til dels usammenhengende sykkelfelt i bygatene gjør at det å være syklist i sentrum ikke er så enkelt og sikkert som det må være, om sykkel skal være et reelt alternativ for både unge og voksne.

I en kåring av Norges beste sykkelbyer, kom Hønefoss på en 27. plass av totalt 30. Kongsberg kom derimot på en bronseplass. Inspirasjonen bør dermed være nærliggende i Buskerud. Det starter med investeringer i infrastruktur, og fylkets argumenter for å satse på Hønefoss bør være mange og gode.

Den foreslåtte gang- og sykkelveien er ikke svaret alene, men den er et veldig godt sted å starte. Vi håper at fylkespolitikerne også ser at det haster, slik at bevilgninger kommer tidlig i fireårsperioden.

Kommentarer til denne saken