Gå til sidens hovedinnhold

Vær ærlige da, Buskerud

Artikkelen er over 5 år gammel

På ett område skal vi gi Buskerud fylkeskommune rett: Det er fornuftig å styrke kollektivtilbudet rundt Hønefoss.

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Noen ganger skjules omprioriteringer bak fokusforflytninger. Da blir det ekstra flaut når faktafeil og vikarierende motiv avsløres. Ja, for når Buskerud fylkeskommune nå foreslår å omprioritere sine økonomiske virkemidler, kan det verken grunngis i kortere reisetid eller lavere pris for de reisende.

Les også: Vil sende flypassasjerer om Sandvika

Leserreaksjonen har ikke latt vente på seg. At reaksjonene fra Jevnaker er sterke er lett å forstå for alle som har kartet foran seg. Hvorfor i all verden skal de reise om Sandvika? Mer tungtveiende i buskerudsammenheng er det når Hole-innbyggerne reagerer. Det bør fylket registrere med ettertenksomhet.

Når Buskerud fylkeskommune nå foreslår å omprioritere sine økonomiske virkemidler, kan det verken grunngis i kortere reisetid eller lavere pris for de reisende.

Les også: – Folk vil ikke reise om Sandvika

Det er prisverdig at fylkeskommunen har bidratt til å subsidiere flybusstilbudet over tid. Det beløper seg nå til omkring 36 kroner pr. reise, og er i et trafikk- og samfunnsperspektiv et fornuftig tiltak. Med 75.000 kroner i måneden gjør de at tilbudet nå er regningssvarende for drifteren, Askeladden. Balanse og overskudd er avgjørende for fortsatt drift av all privat virksomhet.

Et av flere problemer har vært at tilbudet lever fra år til år. Vi kan nesten stille klokka etter den årlige kampen for flybusstilbudet. Slikt bidrar ikke til å gjøre tilbudet forutsigbart og til å regne med.

Les også:

Timingen for endringer er dårlig. Det planlegges ny vei i Jevnaker og ny bane og vei inn mot Oslo. Det vil gi helt nye muligheter. Bruk heller det som neste milepæl for revurdering.

Da vil også byutviklingen i Hønefoss ha kommet lenger. Da vil det være større behov for å forsterke kollektivtilbudet i og rundt Hønefoss. Vi må nå sette vår lit til en klokere politisk behandling, og at hovedutvalget i det minste er mer ærlige knyttet til hvorfor de eventuelt omdisponerer.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.