Gå til sidens hovedinnhold

Er sommerferien altfor lang?

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå er nedtellingen mot skoleferie i full gang. Etter en solid innspurt, skal pensum og skolebøker få hvile mange uker. Men, ikke alle gleder seg. For mange barn og familier er sommerferien nemlig altfor lang.

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nesten to måneders skoleferie byr på praktiske utfordringer for mange familier. Det kan være utfordrende nok i familier med to foresatte, som jo vanligvis ikke har mer enn tre ukers ferie hver. For eneforsørgere er det dobbelt så utfordrende.

LES SAKEN: De er best på sommer i år

Hva skal barna gjøre når foresatte må på jobb?

Vi kan hjelpe hverandre. Familier går sammen om å passe hverandres barn. Besteforeldre og andre kan også være en kjærkommen støttespiller.

Likevel kan sommeren bli lang, og for barna kan det bli i overkant mye tid på «tomgang».

I de seinere årene har det dukket opp flere sommertilbud for barn. Lørdag ga Ringerikes Blad en oversikt over mange gode og varierte sommertilbud i vår region. Idrettsskoler, forskerskoler, kulturskoler og mye mer er en flott løsning for dem som synes sommerferien blir for lang. Men, det koster til dels mye, særlig når private aktører skal finansiere mer kostnadsdrivende aktiviteter.

Det er fra tid til annen dem som tar til orde for kortere skoleferier. Ideen er besnærende

Jevnaker kommune fortjener i denne sammenhengen ros for måten de har tatt initiativ og ansvar for de yngre innbyggerne sine.

Ikke bare er tilbudet til barn og ungdom variert og bredt, men det er også billig og fleksibelt. Dermed er lista lagt lavt, og selv trang familieøkonomien er ikke til hinder for å være med. Det bygger gode og sunne oppvekstmiljøer.

Det er fra tid til annen dem som tar til orde for kortere skoleferier. Ideen er besnærende, men vanskelig å gjennomføre, både praktisk og økonomisk.

Da er det bedre å jobbe slik særlig Jevnaker gjør for å tilby lavterskeltilbud som bidrar til at sommeren blir mer aktiv og innholdsrik.

Kommentarer til denne saken