Gå til sidens hovedinnhold

Utvikling er helt frivillig!

Artikkelen er over 4 år gammel

Begrepet innovasjon florerer i visjoner og strategier. Det brukes flittig i festtaler og sjefens visjon for virksomhetens framtid, men hvordan er det med hverdagen? I hvilken grad jobber vi med det?

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter å ha opplevd at arbeidsplasser forsvant i stort tempo i regionen fikk vi 2,5 millioner kroner til omstilling. Det naturlige kunne kanskje vært å bruke det på utredninger, konsulenter, og som såkorn i lokale prosjekter som, om de lykkes, kan gi arbeidsplasser.

Det er skapt nye arbeidsplasser, men viktigere er det at det er startet en bevegelse.

Heldigvis har disse pengene blitt brukt mye klokere her. Det er startet en bevegelse. 200 mennesker i regionen, og mer enn 50 virksomheter har fått være med på et praktisk undervisningsopplegg. Det heter Innovasjonsløft.

Det er skapt nye arbeidsplasser, men viktigere er det at det er startet en bevegelse. Det er bygget kunnskap og nettverk, og det er skapt en vi-unner-hverandre-framgang-mentalitet. Deltakerne er motivert ut i ukjent farvann og ikke minst ut på dypt vann. Virksomhetene har brukt tid på å snakke med kunder og forstå behovene i markedet sitt, og de har fått verktøyene til å omsette denne kunnskapen til lønnsomme løsninger.

De nye ferdighetene skal nå gjennomsyre virksomhetenes arbeid, og hjelpe dem til utvikling som sikrer framtidig økonomi og arbeidsplasser. Kort sagt: De har flyttet innovasjon fra festtaler til hverdag.

Torsdag var 80 med på Innovasjonsløftdagen, og det er tydelig at det er skapt en bred bevegelse.

Å løfte hodet fra daglig produksjon og gjøre noe med mulighetene skaper utvikling. Det er selvsagt helt frivillig om man vil drive med utviklingsarbeid. De som tror at framtiden ser litt annerledes ut enn historien, velger å bruke tid på dette.

Nå kan de ri bølgen som er startet i regionen.

Jobb sammen, skryt av hverandre, hold ut, og unn hverandre suksess, så holder vi bølgen ved like, og får den til å vokse.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.