Gå til sidens hovedinnhold

NÅ: Det blir jobber av innovasjon

Artikkelen er over 4 år gammel

Noen tenker nok at det blir mye prat om «innovasjon», «næringsutvikling» og «synergier». Noen tenker nok at det brukes både mye penger, prat og tid på noe som er ullent. Noen tenker nok: Når skal det skje noe? Svaret er at det har skjedd, og skjer nå.

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bare denne uken har vi i Ringerikes Blad presentert to nye virksomheter. Virksomheten Grønt Skift har startet nettbutikk for etisk riktige klær, og sysselsetter to lokalt. Norwegian Firewood ble vi kjent med på torsdag. Selskapet produserer vedbriketter, og sysselsetter nå elleve personer.

Sentralt i etableringen av nye arbeidsplasser nå er Innovasjonsløft Ringerike, Ringerike Utvikling, Ringerike Næringsforening, Pan innovasjon, og ikke minst både Treklyngen og høyskolemiljøer.

Omstillingsarbeidet i regionen bærer frukter. Det er skapt en bevegelse.

Det unike i arbeidet lokalt er at de er så godt samkjørte, bruker samme metodikk, og har det samme begrepsapparatet. Slik blir det effektivt og koordinert arbeid av.

Det har vært tilløp til flere debatter lokalt, der det settes spørsmålstegn ved arbeidet med næringsutvikling. Vi vil gjerne se konkrete resultater av en satsing, så når eksempelvis kommunene bruker et betydelig beløp på næringsutvikling, må vi forvente resultater i nye arbeidsplasser. Ellers kunne jo pengene vært brukt bedre til andre kommunale tjenester.

Å regne hjem hver krone til næringsutvikling er krevende, fordi årsakssammenhenger ofte er uklare, men nå kommer etableringene, med så tydelige røtter i det lokale utviklingsarbeidet, at bekymringen kan legges til side.

Omstillingsarbeidet i regionen bærer frukter. Det er skapt en bevegelse.

Diskusjonene behøver ikke kretse rundt reduksjon i utviklingsarbeidet. Nå må vi ta debatten knyttet til hvordan vi kan få innovasjonsbevegelsen til å vokse, slik at enda flere arbeidsplasser kan skapes, både i eksisterende virksomheter, og gjennom nyetableringer.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.