Gå til sidens hovedinnhold

Ikke vær redd for å feile

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi heier på innovasjonsbevegelsen i Ringeriksregionen, og håper at stadig flere vil erstatte frykt for å feile, med stolthet over å lære, skriver redaktør Bjørn Harald Blaker.

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kan vi i Ringeriksregionen lære noe av Google, når det kommer til å bygge solide og framtidsrettede virksomheter? Ja, det tror vi, etter å ha besøkt dem.

Kjernen i Googles suksess later til å være så enkel at den kan være universell. Den kan overføres til enhver bransje, på ethvert sted. Litt tabloid kan det kanskje kokes helt ned til to enkle faktorer: Sett brukerne/kundene først, og ikke vær redd for å feile.

Google kan mye om utvikling av digitale produkter, men hvis produktene ikke forenkler brukernes hverdag, eller på andre måter løser et relevant problem, er de verdiløse. Det er Google bevisste på. Derfor inviterer de kontinuerlig bransjer og kunder inn i utviklingen av nye produkter og tjenester. De prøver mye, og feiler mye, og de er stolte av det.

Mange tradisjonelle virksomheter har vært forsiktige med å fortelle om sine fiaskoer på utviklingssiden. Vi vil jo ikke assosieres med fiasko. Slik tenker ikke Google – snarere tvert imot. De har erfart at det ligger viktig læring i fiasko, og det gjennomsyrer kulturen. Hvis vi ikke gjør feil, prøver vi ikke nok, sier de med overbevisning.

Vi vil jo ikke assosieres med fiasko. Slik tenker ikke Google – snarere tvert imot.

Digitalisering vil treffe alle områder av samfunnet vårt, og digitaliseringen vil øke utviklingstakten, fordi stadig nye ting blir mulig, og de blir mulig raskere. Følgelig vil hver suksessoppskrift ha stadig kortere levetid.

Darwins ord gjelder fortsatt: Den mest tilpasningsdyktige vil overleve. Dagens etablerte virksomheter må få opp utviklingstakten for å henge med. Det må ikke bare være lov for ansatte å feile, men det må oppfordres til å teste ting som kan ende i fiasko. Suksessen ligger ofte i ytterkant av hva vi tror er mulig.

Vi heier på innovasjonsbevegelsen i Ringeriksregionen, og håper at stadig flere vil erstatte frykt for å feile, med stolthet over å lære.

LES OGSÅ: 

Les også

Facebook blåste liv i Luleå

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.