Politikerne skiter i eget reir

En salig blanding av papp, bokser og annet avfall i en av søppeldunkene på utsida av Rådhuset viser at sorteringen ikke alltid er god.

En salig blanding av papp, bokser og annet avfall i en av søppeldunkene på utsida av Rådhuset viser at sorteringen ikke alltid er god. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Altfor mange slurver, og svekker dermed hele sorteringstanken, skriver nyhetsredaktør Øyvind Lien.

DEL

kommentar Det er mange år siden søppel var søppel. Heldigvis er vi kommet så langt at vi klarer å se verdier i mye av det som kastes og følgelig gjenvinnes. Matavfall, papp, papir, plast, glass og trevirke. Det som blir igjen til slutt, får betegnelsen restavfall, og må leveres til forbrenning.

Etter en treg start for noen år siden, begynner de fleste å bli vant at slik må det være.

Venstre-politiker Helge Stiksrud er bekymret for det han mener er altfor dårlig sortering blant ansatte og politikere i Ringerike rådhus. Under et tilfeldig besøk, sammen med Ringerikes Blad tidligere denne uken, fant han papp, bokser og annet avfall blandet sammen i en av dunkene utenfor rådhuset.

Vi må faktisk bli flinkere, dersom vi skal klare å utnytte potensialet fullt ut.

Det er en kommunal oppgave å drive renovasjon, og kommunen er eier av det interkommunale avfallsselskapet. Så litt enkelt kan vi si at politikere og kommuneansatte skiter i eget reir. De bør gå foran som gode eksempler.

I kveldens kommunestyre vil Stiksrud høre ordførerens mening om saken. Er han fornøyd med tingenes tilstand?

Poenget med kildesortering er at de ulike fraksjonene skal brukes til å produsere nye produkter. Forutsetningen er at sorteringen foregår riktig, og faktum er at altfor mange fortsatt slurver, og dermed svekker hele sorteringstanken.

Vi må faktisk bli flinkere, dersom vi skal klare å utnytte potensialet fullt ut. Kildesortering er ikke for noen få. Det som gjelder hjemme, må også gjelde på jobben. Avfallsfraksjonene samles på samme sted, og noen få kan ødelegge for det store flertallet.

Ansatte og folkevalgte i Ringerike er ikke alene om å slurve, noe HRA-ledelsen kan bekrefte. Samtidig er det et tydelig mål at kildesorteringen skal økes betraktelig i årene som kommer. Så det er bare å forberede seg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags