Våre bekymringer ble gjort til skamme

Hønefoss sparebank sørget for at kronerullingen kom i mål. På bildet: Per Arne Hansen, Roar Olsen, Erik Haraldseth og Frode Sjursen.

Hønefoss sparebank sørget for at kronerullingen kom i mål. På bildet: Per Arne Hansen, Roar Olsen, Erik Haraldseth og Frode Sjursen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Imponerende 10,9 millioner kroner har lokale ildsjeler og næringsvirksomheter bidratt med til nye Hønefoss kirke. Det sier mye om regionens evne til å løfte i og for fellesskapet.

DEL

LederImponerende 10,9 millioner kroner har lokale ildsjeler og næringsvirksomheter bidratt med til nye Hønefoss kirke. Det sier mye om regionens evne til å løfte i og for fellesskapet.

Ingenting samler alle, spesielt ikke i 2017, hvor fragmenteringen av samfunnet er tydelig. Historisk har kirken vært noe som har samlet lokalmiljøet i glede og sorg.

Det var med store spørsmålstegn vi registrerte at den lokale byggekomiteen la lista høyt i budsjetteringen av gaver gjennom kronerulling. Bekymringen var at kirken ble planlagt med midler de ikke hadde. Denne uken kom de i mål, og både kirken, innsamlingsaksjonen og regionens innbyggere gjorde bekymringene våre til skamme.

Bjørn Harald Blaker

Redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad.

Saken viser at kirken fortsatt har en samlende kraft i lokalsamfunnet. Viljen og evnen til å løfte i fellesskap har vært sterk. 10,9 millioner kroner i innsamlede midler er et kraftfullt bevis på det.

Onsdag overtok menigheten kirkebygget. Nå skal det først fylles med kunst, inventar og orgel. Så er snart klart for å åpne dørene på vidt gap for ringerikingene igjen, slik at kirken kan fylles av aktiviteter, innhold, liv og samhold.

Når kirken åpnes, har det gått nesten åtte år siden den tragiske januarnatten det brant. Det blir en ny start nå. Med den brede oppslutningen, og med de forventningene vi registrerer, ligger forholdene til rette på en særdeles god måte. Nå gjelder det å forvalte dette riktig.

Innsamlingskomiteen med Erik Haraldseth og Roar Olsen i spissen har gjort en imponerende jobb, og lokale krefter har svart på utfordringen. Et kirkebygg, som stadig flere opplever har blitt fantastisk, står som nå som et monument over lokalt fellesskap og løfteevne.

Det er et godt utgangspunkt for å gjenskape den samlede kraften kirken alltid har vært.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags