Er det gjort nok for sikkerheten?

Foto:

En person er funnet død etter en brann lørdag kveld. Det skjedde i en bolig kommunen disponerte, og hvor naboer har fryktet at noe alvorlig kunne skje.

DEL

LederLaila Alexandersen har i om lag ti år bodd i husets hovedetasje. I husets sokkeletasje har det de siste årene vært aktivitet som har gjort at Alexandersen både har vært redd og bekymret.

Så ille har det vært at hun hadde rigget en kiste med eiendeler som sto ved inngangen, i tilfelle brann. Så skjer altså det tragiske: Dødsbrann. Alexandersen var ikke hjemme, og kisten med eiendeler ble reddet ut.

Tidligere på lørdagen var det et branntilløp i sokkelleiligheten. Brannen ble slukket, og fem personer ble brakt til sykehus for sjekk og behandling. Timer seinere brant det igjen, og denne gangen endte det altså i dødsfall.

Les også: Siktet for særlig grovt skadeverk etter dødsbrannen i Hole

Saken har fortsatt mange ubesvarte spørsmål, men sentralt i det videre arbeidet må være en grundig gjennomgang av både rutiner og forholdene rundt kommunale boliger.

Bjørn Harald Blaker

Redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad.

Brannen på lørdag utviklet seg svært raskt, ifølge naboer. Var boligen egnet for dem som bodde der? Er brannsikkerheten god nok i denne typen bygg? Hva gjør kommunen for å sikre trygge boforhold, særlig knyttet opp mot boliger med flere boenheter? Er det tilfredsstillende at andre beboere i boligen er redde for å sove?

Det er viktig at kommunene tar sitt ansvar for å stille til rådighet boliger for dem som trenger det, men de må også sikre at det skjer i former som er forsvarlige og trygge, både for den enkelte beboer, men også for naboer.

Forholdene rundt den kommunale boligen i Hole tyder på at det er grunn til å ta en grundig gjennomgang av dette på nytt. Elementer her han være både risikovurdering i hvert enkelt tilfelle, brannsikring, automatisk brannvarsling, og andre grep som kan sikre trygge boforhold for alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags