En elsyklist, midt i sin beste alder, fortalte nylig en historie som kan få oss til å smile. Med hjelp av elmotor fikk hun god fart opp bakken. Det kan ha vært et artig syn, der hun med kurven på styret full av matvarer passerte en liten gruppe ungdommer. Kommentarene falt, som sikkert ikke var ment for hennes ører, men som fikk henne til å rødme:

Elsykkelen krever riktignok litt mindre av henne opp bakkene, men hun beveger seg mer enn før, og hun opptar verken parkeringsplasser eller bilveien. Det er vinn-vinn for både hennes egen helse og velvære og den lokale trafikken.

– Så dere den gamle dama? Det er juks!

Nei da, det er ikke juks. Det er mye bedre at hun sykler enn at hun tar bilen til jobb og butikk. Elsykkelen krever riktignok litt mindre av henne opp bakkene, men hun beveger seg mer enn før, og hun opptar verken parkeringsplasser eller bilveien. Det er vinn-vinn for både hennes egen helse og velvære og den lokale trafikken.

Noen trenger en litt lavere terskel for å komme i gang med syklingen, og da er elsykkel et godt virkemiddel, men det er selvsagt enda bedre om turene unnagjøres med ren tråkkekraft.

Den landsomfattende «Sykle til jobben»-kampanjen får skikkelig drahjelp lokalt. Lokale virksomheter sponser deltakeravgiften, og flere bedrifter vil lage interne aktiviteter for å få flere til å sykle i tiden som kommer. Her er det bare å henge seg på.

Det gjøres nå en solid innsats med å koste gater og sykkelveier, og varmere vær i vente. Forholdene ligger godt til rette for sykling, og det er et fin supplement til innsatsen mange nå planlegger for å finne tilbake til trivselsvekt og -form.

Våren er i anmarsj. Bli med i sykkelbevegelsen. Vis at vi trenger en opprustning av sykkelinfrastrukturen i regionen. Bare husk sykkelhjelmen.

LES OGSÅ: – Vi vil inspirere til mer hverdagsaktivitet!