Gå til sidens hovedinnhold

Hundeeiere: Skjerp dere!

Artikkelen er over 4 år gammel

Besøkende på kirkegården i Hønefoss vasser i hundemøkk. Hvis hundeeiere nå ikke tar ansvar, kan tiden være moden for å innføre straff.

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvis oppfordringer ikke hjelper, er tiden moden for å vurdere løsninger med bøter til hundeeiere som ikke gjør jobben sin, på somme måte som de har gjort i Spania. Der vanker bot på 1.500 kroner om du ikke rydder opp etter hunden.

Er du en av dem som har vært uheldig og plantet skoen i en ruke av hundemøkk, vet du hvor ekkelt, irriterende og uhygienisk det er. Mens du står der og tørker illeluktende bæsj av skoene, rekker du å sende mange tanker i retning av hundeeieren som ikke ryddet opp etter hunden sin.

Ja, for dette er hundeeierens soleklare ansvar. Med det å eie hund, følger det mange forpliktelser. Å fjerne etterlatenskaper hundene legger igjen på annen manns eiendom er en av dem. Ekkelt? Tungvint? Ja, men det er en del av pakka.

Hva vi gjør i egen hage, er selvsagt opp til oss selv. Ute i skogen kan kanskje naturen ordne opp i komposteringen, men langs veier der folk ferdes, i parker og rekreasjonsområder, og ikke minst på kirkegården, må hundeeiere rydde opp etter hunden sin.

Plukk opp skitten med en hundepose, og ikke minst legg posen i en søppelkasse. Hva hundeeiere tenker når de slenger fulle hundeposer i grøftekanten, er komplett umulig å forstå. Har de da gjort jobben sin?

Dette er ikke et korstog mot hunder, ei heller mot hund som super turkamerat. Langt der ifra. Dette handler om at hundeeiere må ta ansvaret for å rydde opp etter hunden, på samme måte som foreldre må rydde opp etter barn, hvis de forsøpler.

Hvis oppfordringer ikke hjelper, er tiden moden for å vurdere løsninger med bøter til hundeeiere som ikke gjør jobben sin, på somme måte som de har gjort i Spania. Der vanker bot på 1.500 kroner om du ikke rydder opp etter hunden. Voldsomt? Ja, men dette er forsøpling og degradering av fellesskapets fellesområder som ikke kan gå upåaktet hen.

Også på kirkegårder da gitt. Nei, hundeeiere: Skjerp dere!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.