De må være bevisstløse ...

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er ikke alltid at de store ordene kan underbygges av fakta. Noen ganger preges entusiasmen av kreative forsøk på å spre optimisme der det trengs, men ikke er grunnlag for det. Tirsdag var IKKE en slik dag.

DEL

Leder Tirsdag var en dag da de store ordene kunne underbygges av håndfaste fakta, av konkrete virkelighetsbeskrivelser som med all tyngde viser at veksten det har vært snakket om i regionen lenge, materialiseres.

Onsdagsutgaven av Ringerikes Blad vitnet om det. Først kom nyheten om at Enova vil gå inn med hele 138 millioner kroner i Arbaflame på Follum.

LES OGSÅ:

På de neste sidene kunne vi lese om Glassolite, som etablerer fullskalafabrikk på Eggemoen. Sammensmeltingen av moderne behov i oljeindustrien og gammel glasskompetanse i Hadeland Glassverk skal gi mellom 20 og 40 nye arbeidsplasser.

LES OGSÅ: Skaper 20 til 40 nye arbeidsplasser på Eggemoen

Som om ikke det var nok for en dag, kom Jernbaneverkets annonse på den påfølgende siden: Ringeriksbanen skal bygges, og nå søkes det etter Planleggingen av bane og vei konkretiseres.

Av mer bokvalitetstemaer i samme avis, kunne vi i tillegg nevnt den nyetablerte bålhytta på Ringkollen, som allerede er blitt et populært turmål for dem som vil nyte regionens fantastiske natur og rekreasjonsmuligheter.

De som nå ikke tror på, og til og med fornekter, en region med enorme muligheter for sunn vekst og utvikling, må være nær bevisstløse.

Vi har passert punktet der potensialet blir snakket om. Vi er nå over i fasen der mulighetene realiseres.

Det er lagt ned et enormt arbeid for å ta regionen hit. Lokale næringslivsledere, lokale politikere og offensive byråkrater har jobbet dette fram over tid. De fortjener vår takk og honnør.

Det er farlig å hvile på laurbærene, men vi må innimellom ta oss tid til å suge på karamellen. Det gir ny kraft til det viktige arbeidet som ligger foran oss.

Video:

Dette er biokullet som skal produseres på Follum.

Hva er det egentlig de skal holde på med på Follum? Her er svaret. Vår søsteravis Glåmdalen besøkte pilotfabrikken på Kongsvinger i fjor.

Vi har passert punktet der potensialet blir snakket om. Vi er nå over i fasen der mulighetene realiseres.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken