Gå til sidens hovedinnhold

Ringerike i front – igjen

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er en verden av muligheter som venter på å bli oppdaget og utnyttet når hverdagen vår blir digitalisert. Ringeriksregionen leder an på viktige områder.

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Forrige uke kom nyheten om at Ringeriks-Kraft igjen inntar den gule ledertrøya for smarte strømløsninger. Det lokale selskapet var tidlig ute med å innføre digitale strømmålere.

Gjennom å være tidlig ute, og å samle kunnskap og erfaringer, kunne de ta en nasjonal posisjon når resten av landet må komme etter. Det er dette momentumet som det lokale energiselskapet nå utnytter videre. Nå tilbyr de smarte elbilladere.

Laderne gjør at du kan lade raskere, sikrere, og på tidspunkter av døgnet hvor strømmen er billigst. Dette vitner om en innovasjonskultur og gjennomføringskraft som sikrer lokale arbeidsplasser i en bransje som blir stadig mer konkurranseutsatt.

Antall elbiler vil øke raskt i hele landet. Så lenge bompengefritaket for elbiler består, vil veksten øke i takt med nye bommer. Veksten er en utfordring for netteiere, men med smartere styring av de mest energikrevende elementene i hverdagen vår kan nettet utnyttes mer effektivt.

Akkurat nå er vi i front på mye. For å forbli der, må hele tiden blikket være vendt framover.

Utfordringen er at om de samme tingene, som vaskemaskiner, ladere og så videre skal gå på natt og andre tider med billig strøm, må sikkerheten opp. Ellers vil vi kunne få en oppblomstring av branner. Derfor er det viktig at nye løsninger kommer på plass.

Smarte elbilladere er en av de tingene vi er avhengig av for å få det til.

Ringeriksregionen opplever en positiv innovasjonsbølge, blant annet drevet fram av Innovasjonsløft. Dette er ikke noe man kan ta et krafttak på, for så å gå inn i vanlig drift igjen. Innovasjon må være en kontinuerlig prosess som svarer på de teknologiske endringene som kommer raskere og raskere. Det må bli del av DNAet om lokale virksomheter skal bestå.

Akkurat nå er vi i front på mye. For å forbli der, må hele tiden blikket være vendt framover.

Kommentarer til denne saken