Har ikke tatt grep om eiendomsskatten

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nylig lot ringeriking og statssekretær Lars-Jacob Hiim seg imponere over vårt regionale næringsliv. I bagasjen hadde han også den nye industrimeldingen. Den mangler et viktig virkemiddel vi trenger.

DEL

LederRingeriksregionen overrasket Hiim positivt. På næringsutviklingsområdet, særlig knyttet til innovasjonskraft, kjente han ikke igjen regionen sin, og det med positivt fortegn.

Det skjer virkelig mye spennende her. Evnen til nytenking, risikovilje og innovasjon finnes det mange eksempler på i de etablerte virksomhetene regionalt. HV Plast presentert blant annet sin nye innovasjon innenfor biotech.

Vi er glade for at Hiim tar med seg de positive erfaringene fra Ringerike til næringsminister Monica Mæland. Den innovasjonsbølgen som ruller her trenger både oppmerksomhet og riktig rammebetingelser for å vokse.

Industri, særlig den som er både digital, global og grønn, burde hatt unntak for eiendomsskatt.

Hiim presenterte i møtet industrimeldingen, som regjeringen nylig la fram for Stortinget. For det første er det bra at den oppdateres. Forrige melding er fra 1981, og industrien ser betydelig annerledes ut nå, og utfordringene er noen helt andre. Meldingen har fått god mottakelse. Regjeringen legger vekt på tre trender: Digitalisering, globalisering og klima.

I Ringerike jobbes det med å etablere et enormt datasenter. Prosjektet svarer på alle tre trender, men et av de store ankepunktene er usikkerheten knyttet til eiendomsskatt. Ingen kan med sikkerhet si hvor mye et senter skal betale i eiendomsskatt. Det er en usikkerhet som gjør at både investorer og etablerere styrer unna. Etablering kan i verste fall bli lagt andre steder av denne grunn.

Dette er et område hvor regjeringen både kunne og burde ha tatt grep. Industri, særlig den som er både digital, global og grønn, burde hatt unntak for eiendomsskatt. Det hadde fjernet usikkerhet, og styrket internasjonal konkurransekraft. Her må det tas grep på nasjonalt nivå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags