Ekstremsport for de mange

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederVi velger å kalle det ekstremsport, det som flere hundre deltakere var med på under helgens Chicken Race-arrangement på Helgelandsmoen.

For de aller fleste av oss er det høyst uvanlig å ta seg fram over og under hindere, gjennom myrer og over gjerder. Men dette skulle det altså vise seg å være svært stor interesse for.

750 deltakere – barn og voksne – og mer enn 1.000 tilskuere sier sitt om interessen - og alt gjennomført i godt sommervær.

Det kåres vinnere og noteres bestetider, som seg hør og bør et utholdenhetsarrangement. Det dreier seg jo om å vinne. Men oppsummeringen etter arrangementsdebuten lørdag sier også mye om hvilket arbeid som ligger bak.

Til sammen har flere titalls frivillige jobbet i flere måneder for å komme i mål.

En rekke frivillige, med Stig Jarle Johansen i spissen, fortjener stor takk for at arrangemente ble som det ble. Til sammen har flere titalls frivillige jobbet i flere måneder for å komme i mål.

Ingenting gjør seg selv, og fallhøyden er stor når et så stort antall deltakere stiller med skyhøye forventninger, etter uker og måneder med trening og forberedelser. Dersom noe går galt, er det lett å adressere frustrasjonen.

Men tilbakemeldinger de siste dagene tyder på at Johansens mannskap kan notere seg for et arrangement som med fordel kan gjentas. Datoen er allerede satt, så det er tydeligvis bare å forberede seg fram mot 24. juni neste år. Og løpsgeneralen har åpenbart ambisjoner - neste år skal det bli enda bedre og med enda flere deltakere.

Helgelandsmoen egner seg tydeligvis godt til denne formen for arrangementer, men dette vil det som kjent bli endringer på når bane og vei etter hvert skal bygges. Håpet er at arrangementer som dette finner andre løsninger og ikke forsvinner.

Til arrangører og deltakere: Vel blåst!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags