Vi kan ikke ha stillstand i byen til 2019

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vi håper Haakon Tronrud ikke har rett, når han refererer til signaler om at byplanen for Hønefoss ikke vil være klar før i 2019. Så lenge kan ikke byutviklingen stå i stampe.

DEL

LederDet var i forbindelse med en befaring for formannskapet at Tronrud refererte sin bekymring. Tronrud ønsker å stikke spaden i jorden på Øya-området til neste år. Han håper naturlig nok at den manglende oppdateringen av byplanen ikke vil stikke kjepper i hjulene for sine planer. Derfor var han svært tydelig i sin oppfordring til politikerne: Ta valg nå, og våg å stå for dem.

Politikerne takket for oppfordringen, men de må gjøre langt mer. Vi kan ikke komme i en situasjon der byutviklingen stanser opp, mens byråkratiet kverner.

Det er all grunn til å ha respekt for arbeidet med byplanen. En omfattende og helhetlig plan for byen er viktig for å skape riktig utvikling. De demokratiske prosessene må også respekteres, og disse vet vi tar tid.

Samtidig kan det ikke være slik at alt utviklingsarbeid stanser opp. Det går an å ta beslutninger på enkeltområder, der avgrensningene er tydelige, og eventuelle konflikter med annen infrastruktur i praksis er avklart.

På ett område er Tronruds planer utfordrende: Et hotell på omkring 21 etasjer. Ja vel, så ta høydedebatten da, og ta et valg.

På ett område er Tronruds planer utfordrende: Et hotell på omkring 21 etasjer. Ja vel, så ta høydedebatten da, og ta et valg. Politikere skal både sette rammer og legge til rette. Da er det viktig at de også avklarer raskt overfor utbyggere hva som er mulig.

Utålmodigheten i forhold til byplanen er viktig og riktig, men enda viktigere er det at politikerne, i handling, viser at det går an å ta valg før byplanen er ferdig og vedtatt.

Noe må naturlig nok vente. Det gjelder særlig arealdisponering som ikke er avklart, men der rammene er tilstrekkelig avklart, må politikerne tørre å ta valg allerede nå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags