Vanskelig parkering og nyetablerte gågater har fått skylden for både redusert handel, nedbemanninger og nedleggelser i Hønefoss sentrum. I helgen kunne vi lese om at en gruppe næringsdrivende i Hønefoss nå er lei av sutring.

Noen ganger kan det være nødvendige å erkjenne utfordringene, men med felles forståelse er det viktig å starte løftet raskt. Det arbeidet er godt i gang. Bra!

De løfter diskusjonen opp et nivå: «Vi må være gode nok til at folk vil bruke oss.»

Det ligger både god forståelse og klokskap i denne tilnærmingen. Visst er det en krevende jobb, for megatrendene innenfor handel gjør at det er viktigere enn noen gang å fokusere på det man er best på, og utvikle dette videre. Hver dag.

Da Ringerikes Blad nylig spurte leserne hva de mener og ønsker, var engasjementet stort, og retningen tydelig.

Ringerikinger vil sentrumsvirksomheten det beste, og de bidrar gjerne med både meninger, forslag og råd. En av tingene de ønsker mer av er aktivitet.

Her får de umiddelbart svar: Hønefoss skal sette verdensrekord i sentrum med grill. Bak rekordinitiativet ligger det et bredt og nytt samarbeid, og ikke minst bankende hjerter. Det er riktige ingredienser til videre utvikling også.

Nei, surving løfter ingenting. Noen ganger kan det være nødvendige å erkjenne utfordringene, men med felles forståelse er det viktig å starte løftet raskt. Det arbeidet er godt i gang. Bra!

Det vil helt sikkert være behov for å rette søkelyset mot konkrete utfordringer igjen, men da som nå er det viktig å ta det videre raskt. Vi er enige i at det er grunn til å tro på sentrum, og at det kan utvikles et enda mer levende sentrum – med godt samarbeid.