Nye Hønefoss uten høyhus?

(Illustrasjon: Asplan Viak)

(Illustrasjon: Asplan Viak)

Artikkelen er over 3 år gammel

I motsetning til forrige folkemøte, var stemningen denne gangen preget av både smil, latter og applaus.

DEL

LederMandag presenterte tre arkitektgrupperinger sine visjoner for Hønefoss, og stemningen i salen tyder på at ringerikingene denne gangen likte det de så. Arkitektene har evnet å ta utgangspunkt i både historie, elvene, de grønne lungene, og de naturlige samlingspunktene.

LES MER OM VISJONENE: Slik blir hverdagen i Hønefoss år 2030

Presentasjonene var nesten helt renset for høyhus, og den moderate høyden som foreslås i sentrum gjør ikke et eneste forsøk på å bygge en spektakulær skyline eller storby. Det harmonerer godt med lokale ønsker om å bygge på dagens kvaliteter som en menneskeby. Samtidig viser arkitektene at det er mulig å fortette mye, uten at Hønefoss vil oppleves trang.

Fortsatt trenger nok mange å fordøye nasjonale krav om å prioritere mye trafikanter, på bekostning av biler. Det har ulempeelementer det er vanskelig å se løsningen på i en vinterby.

Ringerike kommune har gjennom dette parallelloppdraget fått svært mye for pengene.

Vi er neppe ferdig med høydediskusjonene heller, men det tåler vi. Og byen tåler også høyere bygg, så lenge de bygges smart og smakfullt, på lag med topografien.

LES MER OM HØYHUSDEBATTEN:

Ringerike kommune har gjennom dette parallelloppdraget fått svært mye for pengene.

Nå må det effektivt omsettes til vedtak og planer, men før det må alle som er engasjert i Hønefoss' utvikling trekke til Kuben. Der er nå arkitektenes visjoner utstilt. Den lokale vurderingsgruppen må få gode og engasjerte innspill, meninger og forslag. Det er de som nå skal ta det beste fra tre visjoner, og skape én.

Det er framtidens Hønefoss som skal formes nå, og vi liker det vi ser.

Ikke minst er det en visjon vi kan se helhetlig og med samme perspektiv. Det er et bilde av en by som vil romme flere, og som vil være god å bo i, og god å være i.

SE BILDENE: Slik ser arkitektene for seg framtidens Hønefoss

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags