Gå til sidens hovedinnhold

Gårdeiere, dere har en viktig nøkkel

Artikkelen er over 5 år gammel

Gårdeiere i sentrum har makten og muligheten til å skape et enda mer levende sentrum.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Det er aldri markedet eller kundene som er skylden når utviklingen i virksomheten ikke er som ønsket.

Les også

Først: At Hønefoss har et kompakt og trivelig sentrum, inkludert et kjøpesenter, er unikt. Det bygger de beste forutsetningene for et levende sentrum.

Når kjedebutikkene blir flere, storhandel flyttes ut av både kjøpesenter og bysentrum, og netthandelen vokser, ligger oppgaven i å ta tak i de gode fysiske forutsetningene.

Det er klart at det kan bli en urettferdig konkurranse hvis små nisjebutikker hver for seg må konkurrere med de store billigkjedene med enorme markedsbudsjetter. Spørsmålet er om det må være en slik konkurranse.

Når vi besøker andre byer, er gågatene ikke bare stedet for nisjebutikker. Vi finner også kjedebutikkene der. Slik er det i mindre grad i Hønefoss. Hvorfor?

 Det ville åpenbart vært en stor fordel for nisjebutikkene om de fikk kjedebutikker som naboer. Det er jo slik at om nabobutikken lykkes, vil det påvirke deg positivt også.

Oppfordringen til gårdeiere er igjen:

Gå sammen og jobb like mye med butikkmiksen i sentrumsområdet som kjøpesenterene gjør. Det kommer til å gi bedre inntjeningsmuligheter også for dere, på sikt.

Og til bankene:

Dere tar et imponerende ansvar for å gi tilbake til lokalsamfunnet. Nå kan tiden være moden for å se på om gateplanbruken i sentrum er hensiktsmessig for byutviklingen. Er det noen av lokalene som kan brukes av andre for å skape mer liv og handel, og dermed vekst for både by og bank?

Framtiden for sentrum er full av muligheter, men det krever at det tas nye og aktive tak. Her sitter gårdeierne med en viktig nøkkel.

Kommentarer til denne saken