Gå til sidens hovedinnhold

Byutvikling krever sin plass

Artikkelen er over 5 år gammel

Her gjelder det å ha to tanker i hodet samtidig, skriver nyhetsredaktør Øyvind Lien.

KOMMENTAR Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nedre Kilemoen nordvest for Hønefoss ser ut til å bli det nye området for handel med såkalt plasskrevende varer, ifølge det politikerne har sagt så langt. Byggmakker har allerede detaljerte planer for en påkrevet flytting fra Øya-området i sentrum.

Helt siden Tronrud kjøpte eiendommen i Arnemannsveien har det vært klart at Byggmakker måtte vike plassen.

Diskusjonen rundt flytting av handel ut av sentrum vil helt sikkert bli et tema i høringsrunden som nå skal gjennomføres, og med diskusjonen om Hvervenmoen i friskt minne er det fullt mulig å se betenkelighetene: Butikker blir liggende utenfor sentrum, som dermed tømmes for handlende.

Men her gjelder det å ha to tanker i hodet samtidig: Byen står foran en spennende oppgradering og utvikling, og en del tyngre handel må vike plassen. I stedet må det inn mindre plasskrevende virksomheter og boliger.

Dersom det ikke legges tilstrekkelige til rette for handel utenfor selve sentrumskjernen, sier man samtidig nei til utvikling innenfor.

 

Dersom det ikke legges tilstrekkelige til rette for handel utenfor selve sentrumskjernen, sier man samtidig nei til utvikling innenfor. Det som nå skjer, er en nødvendighet for å komme videre.

Samtidig skal man naturligvis ikke overse utfordringen som ligger i det å spre butikkene ut over et større område. Vi trenger et levende sentrum, derfor må det fortsatt jobbes med å gjøre sentrum attraktivt.

Nedre Kilemoen er på mange måter velegnet for den type handel vi her snakker, noe Byggmakker og daglig leder Jørn R. Tunga har fått øynene opp for. I relativt nær beliggenhet til E16 kan området nesten måle seg med Hvervenmoen hva gjelder tilgjengelighet.

Tegninger er klare, og grunneierne ønsker velkommen.

Tiltaket kan sees på som et ledd i en spennende utvikling for hele regionen.

Kommentarer til denne saken