Se kunsten som en mulighet, HRA

Artikkelen er over 4 år gammel

Familien på Tyristrand ville pynte opp til glede for omgivelsene. De tre søppeldunkene ble sirlig og flott dekorert med barnefigurmotiver. Det synes ikke HRA er et eksempel til etterfølgelse.

DEL

LederHRA er opptatt av at søppeldunkene er tydelig merket, slik at kildesorteringen blir riktig, og operatørene enkelt kan tømme dunkene i riktig del av renovasjonsbilen. Det er både viktig og bra, men her konstrueres en argumentasjon.

Andre steder har alle søppeldunker samme farge, mens lokket er farget for å skille. Det fungerer for de fleste med god vilje.

HRA argumenterer med at søppeldunkene er deres eiendom, og at de omplasseres når noen sier opp sitt renovasjonsabonnement. Ja, hvis det var en vanlig foreteelse, hadde det gitt mening, men antall oppsigelser er vel neppe HRAs største utfordring. De fleste har et nokså stabilt kundeforhold til HRA.

HRA kan velge å se dekorering av søppelkassene som et problem, men de kan også se det som en mulighet.

HRA kan velge å se dekorering av søppelkassene som et problem, men de kan også se det som en mulighet. Hvis de valgte å se det gode i saken, kunne de laget konkurranser der de kåret distriktets flotteste anordning for søppelkasser.

De kunne satt noen regler og rammer, og premiert funksjonalitet, estetikk og kreativitet. De kunne bidratt til at Hadeland og Ringerike var steder med de mest smakfulle kildesorteringsordningene, og der abonnentene spilte på lag med HRA for å sikre både funksjonalitet, kildesorteringskvalitet og estetikk.

Vi oppfordrer HRA til å se på saken en gang til, og vurdere hvordan de kan bidra til å bygge best mulig relasjon og samarbeid med sine abonnenter. For, det er i samarbeidet oss alle imellom at kunnskap, oppmerksomhet, og god kvalitet på kildesorteringen sikres.

En problematiserende holdning til gode initiativ er neppe veien å gå.

LES SAKEN HER: Dette er dunkene som HRA ikke vil ha

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags