Hønefoss by må rykke opp

Artikkelen er over 4 år gammel

Vi skal ikke trekke sammenligningen langt, men det er visse fellestrekk vi kan se mellom situasjonen når regionens fotballag rykket opp til elitedivisjonen, og når nå Hønefoss by skal rykke opp i «elitedivisjonen».

DEL

Leder Det var prosjektleder og arkitekt Øystein Bull-Hansen som brukte opprykksuttrykket under folkemøtet om byutvikling mandag kveld.

Les også: Fremtidens Hønefoss engasjerer

I et fullsatt Bysalen Amfi presenterte han det såkalte parallelloppdraget, som innebærer at tre arkitektgrupperinger, med et kobbel av eksperter, skal bistå i å tegne Hønefoss by på nytt, for framtiden. En by som av arkitektene beskrives som en perle, som har fått hard medfart.

Les også: Arkitekt om Hønefoss: – En perle av en by, som har fått mye juling

Det er et helt nytt sett med forutsetninger som gjelder i elitedivisjonen. Det har HBK fått smake på ved to anledninger.

Kravene til kompetanse og prestasjoner er viktig, men det er økonomi, gjennomføringsevne og den gjennomsyrende kulturen som avgjør om du lykkes.

Det er ikke bare politikere, administrasjon og utbyggere som må opp på et nytt nivå. Dette gjelder hele regionen, og alle som bor i den.

Det er vår innstilling, vår evne til å ta utfordringene og finne løsningene som blir utslagsgivende for et vellykket «opprykk».

Å spise kirsebær med byer som Drammen, Hamar, Lillestrøm, Fredrikstad, Moss, Tønsberg, Larvik og til dels Oslo gjør at vi alle må endre tankesett. Det betyr ikke å bli som Oslo.

Særegenhetene våre må vi dyrke, men lever vi i troen på at alt skal være som det har vært, vil vi rykke ned igjen raskt.

Regionen har nå fått en unik mulighet, men divisjonsopprykket vil koste.

Skal samfunnsnytten i Ringeriksbanen og E16 realiseres, må vi være villig til å gjøre store investeringer og omfattende endringer i byen, fortetting og endringer for framtiden. Bare slik realiseres potensialet som Norge ser her. Bare slik beholder vi den nye plassen i elitedivisjonen for attraktive områder og gode byer i østlandsområdet.

Det er et helt nytt sett med forutsetninger som gjelder i elitedivisjonen. Det har HBK fått smake på ved to anledninger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags