Bygg Nordsiden sammen

Artikkelen er over 4 år gammel

Nordre torg seiler opp til å bli en av tre tyngdepunkt i utviklingen av framtidens Hønefoss by.

DEL

LederNår området skal utvikles, handler det om å finne riktig balanse mellom den historiske sjelen, og det å fylle bygningene med liv og verdiskapning.

Mandag kunne vi i avisen lese om at naboer fortsatt reagerer på planene for handelskoletomta. De ønsker at fokuset på Nordsiden skal være den historiske og autentiske småhusbebyggelsen. De planlagte bolighusene oppleves i så måte som et fremmedelement.

Les også: – Handelsskolen bør bli en kontrast til høyhus

Avisen har fått signaler fra andre naboer, som mener at tiden er moden for modernisering av området, og ønsker den foreliggende planen velkommen. Dessverre ønsker de ikke å fronte sine syn offentlig.

At byutvikling på Nordsiden er mer utfordrende enn andre steder i byen, er åpenbart. Bydelens karakter er historisk viktig og tydelig, og nye elementer inn i dette er krevende å få til å spille på lag. Samtidig er det slik at også på Nordsiden må det skje noe for å revitalisere området.

Heldigvis er det et bredt engasjement for utvikling nå, og det er lite som tyder på at det er en fundamentalistisk byggestopp-holdning.

Folk trenger hus, men husene trenger også folk, og nå står for mye tomt. Dersom eksisterende bebyggelse ikke tjener til dagens behov, må noe gjøres. Også særegne bygg kan komme til en utløpsdato.

Les også: Solberg gjør sitt sjuende forsøk på utbygging av handelsskolen

Heldigvis er det et bredt engasjement for utvikling nå, og det er lite som tyder på at det er en fundamentalistisk byggestopp-holdning. Dermed ligger mulighetene i å kanalisere engasjementet i et samarbeid for å gi Nordsiden et nødvendig løft.

Gjennom et tett samarbeid mellom grunneiere, utviklere og næringsdrivende vil det være mulig å få fram brede og gode løsninger som henger sammen. Slik saken framstår nå tyder det på at en del her foreløpig er ugjort.

Nå haster det. Framtiden skal bygges nå. Trenering og motarbeiding må legges til side. Det er ikke slik framtiden bygges.

De kan bedre på Nordsiden, og nå er tiden overmoden for å vise det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags