Nye muligheter oppstår når gamle prisgrenser flyttes

Artikkelen er over 1 år gammel

Når leilighetene står ferdig i 2018, kan flere flytte inn i en leiligheter på Nordsiden med prislapp på rundt ti millioner kroner. Kvadratmeterprisen ligger godt på oversiden av 60.000 kroner. Det er prisnivåer få ville trodd på i Hønefoss for få år siden.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

LederI Hønefoss-sammenheng er prisnivåene noe nytt, men i mange norske byer er de ikke oppsiktsvekkende. I byene rundt Oslofjorden er dette neppe noe særlig mange hever øyenbryn over. Det handler mer om at utbyggere ser at det, med den framtiden vi ser i Hønefoss nå, også er salgbart her.

Les også: Byleilighet til 10,4 millioner kroner i Hønefoss

Det er ikke leiligheter som dette som blir standard for de hundrevis av nye boligenhetene som skal bygges sentrumsnært de kommende årene.

Boligprisnivåene vil gå opp, og vil flytte grensene for hva vi en vant med, gang på gang. Det er bare å venne seg til, for nå skjer det.

Kundegruppene i de øvre prisklassene er foreløpig små. Volumet vil ligge på et helt annet nivå.

For at Hønefoss skal bli en god by å leve i, med et yrende sentrum, trengs det gode alternativer for både nyetablerere og barnefamilier. Det kommer.

Leilighetskomplekset på Glatved er interessant på flere måter. Det er krevende å drive fornyelse og fortetting på Nordsiden, særlig mellom historiske Riddergården og Hønefoss skole. Arkitekten skal ha ros for måten form, farge og høyder gjør at bygget passer inn i omgivelsene. Det blir noe nytt, uten at det blir et fremmedelement. Det er godt gjort, og inspirasjon til andre prosjekter.

Det er mulig å drive betydelig fortetting i Hønefoss uten å gå på kompromiss med det historisk viktige. Det må bygges for alle deler av den potensielle kjøpergruppa som vil bosette seg i Hønefoss. Det skjer nå.

Boligprisnivåene vil gå opp, og vil flytte grensene for hva vi en vant med, gang på gang. Det er bare å venne seg til, for nå skjer det.

De nye nivåene vil samtidig åpne muligheter verken innbyggere eller utbyggere har sett før. Det er disse nye mulighetene som nå må gripes. Byutviklingen skjer akkurat nå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags