Det er fortsatt mulig å gjøre et kupp

Artikkelen er over 1 år gammel

Et glohett boligmarked, ledet an av profittjagende utleiere og eiendomsinvestorer gjør spesielt førstegangskjøpere bekymret. Det er det grunn for, men det er ikke for seint, beroliger eiendomsmeglerne, men du må tenke litt annerledes.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

LederNår vei og bane er på plass, flytter Ringeriksregionen tett på den sterkt pressede hovedstadsregionen. Boligprisene er på vei opp, men fortsatt er prisene langt unna regionene som allerede i dag ligger innenfor halvtimesradiusen til Ringeriksregionen.

Les også: Selger i Hønefoss, kjøpte på Jevnaker

Mandagens presentasjon av Høgskolen i Sørvest-Norge (HSN) understøtter at vi vil få en unik utviklingskurve de kommende årene. Det vil bli bygd mye nytt, og boligkjøperne vil i større grad komme fra sørsiden av Sollihøgda.

Der kommer de fra et høyere prisnivå, og de vil ta med seg sine forventninger til vår region. Prisene vil øke. Sitat

Les også: Disse husene ble solgt for over tre millioner kroner, men de var langt fra de dyreste

For lokale førstegangskjøpere haster det, men det er langt ifra for seint å hoppe på toget. Meglernes råd er tydelig: Se litt utenfor sentrum.

Boligpriser stiger erfaringsmessig sentrumsnært først og mest.

Du skal ikke langt utenfor sentrum før presset er lavere, særlig fordi utleiere og andre eiendomsinvestorer fortrekker sentrumsnært for sine utleieboliger. Det betyr at de som skal bruke boligen selv vil ha mye å spare på å se til områdene litt utenfor kjernen.

Les også: Her er rådene fra meglerne

Selv utenfor sentrumsområdene krever det nå mer enn før å komme inn på markedet. For at finansieringen skal gå opp, må egenkapitalkravet innfris. Med 15 prosent egenkapital, trengs flere hundre tusen kroner. Spareplaner er derfor viktig, og det er viktig å starte tidlig.

Når boligjakten skal begynne, bør du ha disponibelt minst 300.000 kroner til egenkapital. Greier man det, er det mulig å gjøre boligkupp i vår region. Det krever sparing og planlegging nå, og vilje til å se litt utenfor sentrum når boligen skal kjøpes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags