Gå til sidens hovedinnhold

Vår jobbtrygghet ligger i endring

Artikkelen er over 5 år gammel

Stadig færre blir gamle ved sin lest. Samfunnet endres raskere og raskere, og vi som bor i det må endre oss med det. Her kommer etableringen av Ringerike karrieresenter inn på helt rett tid.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Forskning fra både England og Sverige bærer bud om det samme: Innen 20 år vil halvparten av dagens jobber bli borte. Jobbene vil bli erstattet av automatikk, teknologi og maskiner.

Stopper vi der, blir utsiktene, også i vår region, dystre. Heldigvis har saken en annen side: Utviklingen av teknologi og samfunn vil åpne helt nye muligheter vi kan ha vanskelig for å se i dag.

Disse mulighetene blir bare et gledens budskap for dem som er villige til å være med på utviklingen, utvikle og endre kompetanse.

«Skomaker, bli ved din lest» er et begrep som vil gli inn i historien som stadig mindre aktuelt, selv i overført betydning. Å stå stille vil være oppskriften på problemer for den enkelte av oss. Vi må søke forbedring og endring.

Vi må rykke oss ut av stabilitetens trygge favn. Tryggheten ligger nå i endring, ikke i stabilitet.

Det er skremmende for mange å tenke på, eller oppleve, at jobben og det økonomiske livsgrunnlaget blir borte. «Hva kan jeg gjøre? Hva kan jeg brukes til?» Ringerike karrieresenter kan være et godt sted å starte, for hjelpen er nær.

Kunnskap og egenskaper må kartlegges. Vår profesjonelle profil må fylles ut med ny kunnskap. Vi må utfordres og trenes. Heldigvis: I andre enden av et bevisst karriereløp ligger nye muligheter.

Det finnes mange som har verktøy og kompetanse til å hjelpe oss i denne prosessen, men hos karrieresenteret er det gratis.

Vi ønsker senteret, et samarbeid mellom fylkeskommune, Ringerike kommune og Nav velkommen. All lykke og suksess med å lose oss ringerikinger inn i en framtid breddfull av helt nye muligheter.

Kommentarer til denne saken