Vår jobbtrygghet ligger i endring

Artikkelen er over 4 år gammel

Stadig færre blir gamle ved sin lest. Samfunnet endres raskere og raskere, og vi som bor i det må endre oss med det. Her kommer etableringen av Ringerike karrieresenter inn på helt rett tid.

DEL

LederForskning fra både England og Sverige bærer bud om det samme: Innen 20 år vil halvparten av dagens jobber bli borte. Jobbene vil bli erstattet av automatikk, teknologi og maskiner.

Stopper vi der, blir utsiktene, også i vår region, dystre. Heldigvis har saken en annen side: Utviklingen av teknologi og samfunn vil åpne helt nye muligheter vi kan ha vanskelig for å se i dag.

Disse mulighetene blir bare et gledens budskap for dem som er villige til å være med på utviklingen, utvikle og endre kompetanse.

«Skomaker, bli ved din lest» er et begrep som vil gli inn i historien som stadig mindre aktuelt, selv i overført betydning. Å stå stille vil være oppskriften på problemer for den enkelte av oss. Vi må søke forbedring og endring.

Vi må rykke oss ut av stabilitetens trygge favn. Tryggheten ligger nå i endring, ikke i stabilitet.

Det er skremmende for mange å tenke på, eller oppleve, at jobben og det økonomiske livsgrunnlaget blir borte. «Hva kan jeg gjøre? Hva kan jeg brukes til?» Ringerike karrieresenter kan være et godt sted å starte, for hjelpen er nær.

Kunnskap og egenskaper må kartlegges. Vår profesjonelle profil må fylles ut med ny kunnskap. Vi må utfordres og trenes. Heldigvis: I andre enden av et bevisst karriereløp ligger nye muligheter.

Det finnes mange som har verktøy og kompetanse til å hjelpe oss i denne prosessen, men hos karrieresenteret er det gratis.

Vi ønsker senteret, et samarbeid mellom fylkeskommune, Ringerike kommune og Nav velkommen. All lykke og suksess med å lose oss ringerikinger inn i en framtid breddfull av helt nye muligheter.

Vi må rykke oss ut av stabilitetens trygge favn. Tryggheten ligger nå i endring, ikke i stabilitet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags