Gå til sidens hovedinnhold

– Du kan mer enn du tror

Artikkelen er over 5 år gammel

Jobben gir mening i hverdagen, kolleger, den faste inntekten, og tryggheten for livet vi lever. Hva skjer den dagen vi ikke kan fortsette i denne jobben?

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På nyttårsaften kunne vi lese historien til Gro Lilleeng.

Les også:

Etter 39 år som frisør er hun nå nødt til å gjøre noe annet, av helsemessige årsaker. Hun fortalte om en reaksjon mange som har vært i hennes situasjon kan relatere til: Hun er «bare» frisør. Hva kan hun gjøre når hun ikke kan være det lenger?

Ringerike karrieresenter, som ble etablert så sent som i høst, kunne sette det hele i perspektiv med den befriende beskjeden: «Du kan mer enn du tror!»

Sammen med Lilleeng boret de i hva som faktisk ligger i CV-en. CV betyr curriculum vitae, eller «livets løp», som det blir på norsk. Der lå det langt mer enn «frisør i 39 år».

Bak «frisør» lå service, salg og kundebehandling, lederskap, rutiner i daglig drift, innkjøp, oppgjør, økonomi, lønn og regnskap. Med en slik bevissthet åpnet det seg plutselig veldig mange flere muligheter.

Stadig færre blir på samme arbeidsplass livet ut. Helse, livssituasjon, omstilling, nedbemanning, og egne ønsker er noen av mange mulige årsaker. Et jobbskifte kan virke skremmende, for selv om arbeidsledigheten i vår region er stabil, leser vi om utsikter for et mer usikkert arbeidsmarked.

Det er lett å se seg blind på egen erfaring, kompetanse og ferdighet. Det kan hindre oss i å se mulighetene som ligger der. Karrieresenter er et samarbeid mellom fylket, kommunen og NAV. De tilbyr gratis hjelp med neste skritt i karrieren. De bistår med å finne mulighetene. De bevisstgjør på at vi kan mer enn vi tror selv. Bruk dem.

Å søke nytt arbeid er en tøff prosess, men også en mulighet for en ny start. Med gode råd og veloverveide valg er det starten på noe bedre.

Kommentarer til denne saken