Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det 17. mai og (h)julaften

Artikkelen er over 4 år gammel

Også i år skal verdens elite rulle igjennom distriktet, som har så stolte sykkeltradisjoner.

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Årets høydepunkt for norske sykkelinteresserte starter i Hønefoss. Det skjer på selveste 17. mai.

Toget av sykkelproffer skal etter planen rulle gjennom Hønefoss, rett før russetoget. Det borger for en festdag uten like, hvor byen og regionen kan vise seg fra sin aller beste side.

Vi oppfordrer til kreativitet og initiativ, som gir positive ringvirkninger av den muligheten som Hungerholdt og Tour of Norway har lagt i fanget vårt nå. Dette både kan og bør bli en folkefest.

Den internasjonale sykkelnestoren Birger Hungerholdt har også i år funnet plass til hjemregionen i programmet for Tour of Norway. Etter to år med målgang på Eggemoen, blir det feststart i regionen.

Det blir mindre spurt og action, men mer fest og stas når rittet i år starter på Hvervenmoen.

Det er sedvane og tradisjon at rittet starter rolig og vennskapelig de første kilometerne. Dermed blir det god plass til å vise oss fra vår aller beste side, når syklistene tar veien ned til byen, over bruene, før de starter på stigningene fra Vesterntangen, opp mot Klækken, og ut i regionen.

Mediedekningen av Tour of Norway har vært betydelig før, og igjen kan vi vente gode muligheter for å nå ut med et festkledd postkort til både Norge og utland.

Denne gangen vil vi få mye gratis, siden flaggene uansett er heist, og finstasen er på, men det er viktig at vi griper denne muligheten med begge hender. Dette er vår mulighet til å vise oss fram. Dette er en unik mulighet for å skinne.

Det er lite som kommer av seg selv. Nå er det god tid til å gjøre forberedelser. Vi kan vise hvordan sykkelgladskap skal se ut. Vi kan forme hvordan regionen skal se ut på TV-skjermer i det ganske land.

Vi oppfordrer til kreativitet og initiativ, som gir positive ringvirkninger av den muligheten som Hungerholdt og Tour of Norway har lagt i fanget vårt nå. Dette både kan og bør bli en folkefest.

Kommentarer til denne saken