Gå til sidens hovedinnhold

La det bli fest – uansett vær | Bjørn Harald Blaker

Artikkelen er over 3 år gammel

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I helgen er det Randsfjordsfestivalen som er det store høydepunktet i regionen vår. Samtidig klippes snora for Nord-Europas største badepark. Høydepunktene står i kø, med hele to norgesmesterskap, og med konserter og aktiviteter i hopetall.

Vi har blitt godt vant med syden-vær i sommer. Blir det slik i helgen også, vil det være den perfekte rammen rundt et fantastisk arrangement, og ikke minst det badeeldoradoet som nå åpner. Det kan se ut for at værprognosene for helgen er noe mer usikre, og sjansen for tropenetter er nok små.

Ikke la det legge noen demper på seinsommerfesten. Vis at dette er en tradisjon som både Jevnakers og regionens befolkning fortjener og ønsker.

Stor dugnadsinnsats

En stor dugnadsgjeng har jobbet beinhardt over lang tid for at dette skal bli en suksess. Fjorårets arrangement hadde solide høydepunkter, og nå bygges det videre med et arrangement som blir både større, bredere og bedre. Det er ingen grunn for at Randsfjordsfestivalen ikke skal toppe all tidligere suksess.

Bjørn Harald Blaker

Redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad.

Randsfjordsfestivalen tegner til å bli den største og mest gjennomarbeidede festivalen vi har sett i vårt distrikt på veldig lenge. Med sine drøyt 6.300 innbyggere er det nesten naturstridig at Jevnaker kan mønstre det vi ser reiser seg nå ved Haugerstranda.

Arrangørene i Stiftelsen Randsfjordsfestivalen har tatt tak i de fineste sidene av Jevnaker, og bygget en storformatfestival rundt det. Vi tar hatten av for alle som har hatt visjonene, og evnen til å sette dem ut i livet. Dette er virkelig noe å være stolt av.

Konserter under tak

Vi vet at utendørsfestivaler er sårbare i Norge. Været kan spille en uforutsigbar nøkkelrolle. Men det er andre steder. Randsfjorden holder godt på den høye badevannstemperaturen som er akkumulert gjennom sommeren, og aktiviteter og underholdning blir ikke dårligere selv om sola eventuelt skulle gjemme seg bak skyer i perioder, eller det i verste fall kommer litt mildt sommerregn.

Arrangørene har også gjort det de kan for å sørge for at været ikke skal bety som noe for konsertene. Disse foregår nemlig under tak i stortelt.

Kom igjen: Bli med og lag fest, uansett om det blir sol eller litt regn.

LES OGSÅ:

Bildeserie

Se bildene fra byggingen av badeparken

Kommentarer til denne saken