Gå til sidens hovedinnhold

Trond Torgersen: – For dårlig dekning av krafttaket

Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag var en festdag for oss som driver med kor eller korps, eventuelt begge deler.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når det er Krafttak, og kor og korps i skjønn forening, strømmer det kor og korps fra hele distriktet ned til kultursenteret i Hønefoss.

De kommer fra Nakkerud, Jevnaker, Hole, Hønefoss, Veme. I helga var 340 stykker samlet, med tanke om at de vil vise fram det de driver med, treffe andre i samme «bransje».

Hovedformålet med Krafttak er å vekke interesse utover egne rekker, og kanskje få flere til å oppdage at dette en fantastisk måte å samhandle, bli kjent med andre. Aktørene treffer hverandre og fortsetter samarbeidet utover krafttak, og setter opp flotte konserter i hele distriktet.

Felles hobby

Det er store korps, små korps, store og små kor, det er blanda kor, damekor, mannskor, showkor. Alle disse møtes til odde tider. Noen ukentlig, noen månedlig, noen øver masse, noen øver litt mindre, men felles er at de har denne hobbyen som noe viktig i livet sitt. De treffes på en arena der de virkelig har noe felles.

Dette mener jeg klart jeg kunne se når jeg sto i salen på lørdag. Det slår meg når jeg ser de som er på scenen at de er ikke redd for å utfordre seg selv. Når det jeg forbinder med et vanlig kor eller korps med godt voksne mennesker kaster kappa, og rocker i vei, danser med koster, framfører nydelige musikallåter, eller rockelåter med fløytegrouve, da er det vanskelig ikke å bli litt rørt.

Publikumsprisen

Publikumsprisen ble innstiftet for noen år tilbake, og den fikk en ny tvist i år ved at alle både publikum og aktører kunne stemme på beste scene sett. Selvfølgelig uten at aktørene kunne stemme på seg selv. Til sammen snakker vi da om pluss minus 500 stemmer som skal fordeles.

Det er en uhøytidelig kåring, men det engasjerer aktørene til å være kreative, noe vi har sett de seneste årene hvor innslagene blir mer og mer underholdende å se på. At det vekker stor glede hos publikum er også meget motiverende for oss som driver med dette.

Vi synes selvfølgelig at RB kunne tatt seg tid til å nevne både tidligere og årets vinnere for å gjøre litt stas på dem. Pokalen som vandrer gikk i år fra fjorårets vinnere Ringerike Janitsjar/Showkoret, til årets vinnere Da Capo/Jevnaker UK/Stranden musikkforening. Tidligere har HUK, Halvdan Svartes Gutter, også hatt tak i denne pokalen.

Ønsker flere bilder

Synes også at hvert scene sett skulle fått hvert sitt bilde (er tross alt bare 7) Slik kunne alle nikke gjenkjennende, og få lov til å være litt stolt over at noen synes de fortjener litt omtale i lokalavisa. Dette er de samme folkene som bærer distriktets 17. mai på sine skuldre.

Og Ringerikes Blad: Vi ønsker å vise fram det vi driver med, og håper inderlig at dere kan være med å hjelpe oss i form av å gi oss god pressedekning. Dette er viktig hvis denne delen av kulturlivet skal fortsatt eksistere. Alle kan ikke bli soloartister.

 

Kommentarer til denne saken